Täna saab verd loovutada Pürksis ja Kullamaal

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Terveid ja abivalmis inimesi kutsutakse verd loovutama täna, 14. juunil kell 11–13 Pürksi kultuurimajja ja kell 15–17 Kullamaa kultuurimajja.

“Käes on aeg taaskohtuda Pürksi ja Kullamaa inimestega,” ütles Põhja-Eesti regionaalhaigla verekeskuse doonorluse arendusjuht Ülo Lomp. “Siinse rahva hulgas on meie jaoks mitmeid tuttavaid ja aktiivseid doonoreid, kelle jaoks heategemine on eluviis. Täname kõiki ja loodame, et paljudel praegustel ja uutel vereannetajatel on võimalus ka seekordsetele doonoripäevadele tulla.”

Kullamaa kultuurimajas tähistatakse täna kell 14 ka rahvusvahelist veredoonorluse päeva, mille käigus annab verekeskuse esindaja üle doonorite annetatud kingipakid Kullamaa valla vähekindlustatud peredele.

Vereloovutamise hõlbustamiseks ja tutvustamiseks püstitab verekeskus juulis ja augustis Haapsallu, Keilasse, Paidesse, Raplasse ja Tallinna suured kaitseväe telgid, kuhu oodatakse nii püsi- kui ka uusi doonoreid. Lisainfot doonoritelkide suvetuuri kohta saab verekeskuse kodulehelt.

Doonoriks sobib inimene, kes on:
* terve, ei põe hetkel mõnda viirushaigust ega tarvita ravimeid
* puhanud ja söönud
* kehakaaluga üle 50 kg
* 18–60aastane

Viimasest vereandmisest peab olema möödunud meestel 60 päeva ja naistel 90 päeva. Kui inimesel on olnud nõelravi, tätoveerimisi või naha augustamisi, saab verd loovutada nelja kuu möödudes.

Vereloovutusele tulles peaks kaasa võtma pildi ja isikukoodiga isikut tõendava dokumendi.

Lisainfot doonorluse kohta saab ka Facebooki fännilehelt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments