Rändurite klubi kinkis Haapsalu raamatukogule kümme reisiraamatut

Madiken

madiken@le.ee

Marika Matvei ja Hilje Liiv lugemissaali uute teostega. Foto: erakogu.

Haapsalu Rändurite klubi korraldas mai lõpus hooaja lõpupeol heategevusliku loterii. Kokku koguti sadakond eurot, mille eest soetati Lääne maakonna keskraamatukogule kümme rännuraamatut. Teosed anti pidulikult üle eile keskpäeval.

“Teadupärast pole raamatukogude rahaline seis kõige parem, hangitakse vaid hädavajalikku ja rännuraamatud sinna ei kuulu,” seletas Rändurite klubi üks algatajaid Kristel Engman.

“Kõik need raamatud on väga populaarsed, järjekorraraamatud,” ütles raamatukogu teenindusosakonna juhataja Hilje Liiv. “Valisime neid raamatuid, mida meil on olnud võimalus ainult üks eksemplar osta.”

Raamatukogu lugemiskoolituse spetsialisti Marika Matvei sõnul kingiti ka üks  kogust varem varastatud teos, Rein Siki “Minu Ugrimugri”. Engmann ütles, et osa raamatuid on alles viimasel paaril nädalaga trükist tulnud uudiskirjandus. Liivi sõnul oli üks teos ka selline, mida raamatukogul varem üldse polnud.

Raamatute valikus osalesid nii Rändurite klubi kui ka raamatukogu töötajad.

Loterii jaoks panid auhinna välja mitmed klubiliikmed ja muud toetajad, iga loosipilet võitis midagi. “Peaauhinnaks oli näiteks Kajaki matk kahele Haapsalu lahel, selle panid välja Martin Schwindt ja Tiit Koel, aga me oleme väga tänulikud kõigile klubilistele,” ütles Engman.

Piletite müügist soetatigi kümme rännuraamatut.

Raamatute kinkimine polnud Rändurite klubile esimene heategevuslik korjandus. “Näiteks eelmise aasta jõulude eel toetasime Haapsalu toidupanka,” rääkis Engman. Klubi tegevuse eesmärk on lisaks rändurluse propageerimisele ka kogukondliku tegevuse ja mõtlemise edendamine.

Rändurite klubi kohtub septembrist maini iga kuu viimasel reedel Haapsalus Nurme Bistroos. Järgmiseks hooajaks on kokkulepped klubiõhtutel esinejatega juba olemas, kinnitas Engman tegevuse jätkumist tuleval sügisel.

Nimekiri uutest raamatutest:

Ruben, A. “Rooma reisijuht”

Pajuste, M. “Prantsusmaa”

Kala, M. “Maailm, nõudmiseni”

“Maailmarändur”

Sikk, R. “Minu Ugrimugri”

Org, L. “Minu Suriname”

Remsu, O. “Minu Neenetsimaa”

Laansalu, E. “Minu Kreeka”

Hiob, A. “Püha maa”

CD-plaat Kristiina Ehin “Vetelkõndimisest”

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments