19. mai: Kõik olgu ja näigu õiglane

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Seni on linna pressitöö olnud alla igasugust arvestust. Nüüd on uus pressiesindaja valitud ja loodetavasti saavad linlased linnavalitsuse tööst edaspidi parema ülevaate!

Haapsalu linnavalitsus valis uueks avalike suhete juhiks reformierakondlase Tõnu Parbuse. Erinevalt mitmest teisest kandidaadist puudub Parbusel kõrgharidus, erialasest haridusest rääkimata. Aselinnapea jäi valiku selgitamisel üldsõnaliseks — Parbus on „kõigi omaduste poolest sobivaim”.

Kuid kas ikka on sobilik, et avalike suhete spetsialist on samal ajal Reformierakonna Läänemaa arendusjuht? Linnas võimul oleva erakonna poliitik?

Võimalik, et Parbus on tõepoolest kõige sobilikum kandidaat ja linna otsus oli õiglane. Kuid sellisel juhul peaks linn suutma  oma valikut ka veenvamalt selgitada. Lähtuma peaks postulaadist, et kõik mitte ainult ei pea olema õiglane, vaid peab ka näima õiglane. Praegu tundub linna jagatud info põhjal, et Parbuse valiku puhul on oma rolli mänginud ka erakonnavendlus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments