Võrukesed jälle koos!

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Foto: Arvo Tarmula
Foto: Arvo Tarmula

„Vakk juu,” said Läänemaa võrukesed neljapäeva õhtul teada, miks  Haapsallu vaimukosti  tooma tulnud Krabi küla näitetrupil Eesti  Vabariigi presidendi valimist ja  uue valitsuse moodustamist ei õnnestunud lõpuni  viia.

Poleks Vakk Võrumaal jooma hakanud, oleks Taksi pubisse võrukeste teisele kokkutulekule kogunenud mitmekümnele inimesele jätkunud nalja ja naeru kauemaks. Kuigi  kell oli õhtul kaugelt juba üle kümne, kui pubis veel pillile valu anti.
Algul ei saanud vedama, pärast pidama — nii nagu eesti pidus tavakohane.

„Võiks ju tihedamalt kokku saada,” oli kokkutulnutel ettepanek tulevikuks.

On üllatav, et Läänemaale, mere äärde on kogunenud alaliselt elama päris arvestav hulk  Võrumaalt tulnud inimesi, kes pole võru keelt ja võru meelt unustanud. Või kui ise enam  võru keeles kõnelda ei mõisteta, siis aru saava naa iks, midä kõnõldass. Siia on pesa pununud võrukestest õpetajaid, apteekreid, kultuuritegijaid, põllupidajaid, äri– ja muidumehi/naisi, poliitikuid, kunstnik; mudakuningatki ei saa nimetamata jätta, maavanemast rääkimata.

Oli lõõgastav äripäevaõhtu, tubli tugi vihmasajusele nädalalõpule. Võeti vastu otsus — uus kokkusaamine on võrukeste jaanitulel 27. juuni õhtul kell seitse. Suve  ärasaatmise pidu on 30. augustil.

Kersti Kaasik,
kah võruke

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Amanda
12 aastat tagasi

“Võtkõ tii´ka miika nika nii ku miiki tiika võtami”…Vat seda lauset ei saandki kõik proovijad selgeks 😛

kuku
12 aastat tagasi

Kes need võrkesed on?

võruke
12 aastat tagasi
Reply to  kuku

Võruke on Läänemaale elama asunud võrumaal sündinud isik.

Anonüümne
12 aastat tagasi
Reply to  võruke

Kah võrokõnõ
võru veri ei värise ja takust särk ei kärise.