Metsküla kool võitis rahvusvahelise matemaatikavõistluse

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Metsküla algkool võitis rahvusvahelise matemaatikavõistluse, kus osales 345 kooli üle kogu Euroopa.

Eestist osales koole kümmekond, 3. kohale tuli Narva Pähklimäe gümnaasium.
Rahvusvaheline matemaatikavõistlus The European Maths Challenge peeti 14.–15. mail internetis ja käis inglise keeles.

Esimesel päeval tuli lahendada õppekavapõhiseid matemaatikaülesandeid vastavalt oma klassile, edastas Metsküla kooli direktor Pille Kaisel. Iga õige vastus andis kümme punkti, igal osalejal oli esimesel päeval võimalik saada kuni 15 000 punkti.

Metsküla võistkonnast said sellega hakkama Silver Nikkel ja Samuel Kastepõld 1. klassist, Svea Stahlman 5. klassist ja lasteaias käiv Eva–Maria Kastepõld.

„Reeglid nägid ette, et kool saab tulemuse kirja, kui osaleb vähemalt 20 õpilast. Meie koolis nii palju õpilasi pole, seega kutsusime võistlema ka sügisel esimesse klassi astuvad lapsed ja mõned suuremad õed–vennad,” selgitas Kaisel. Teisegi lasteaialapse, Alvar Nikkeli tulemus oli tubli, ta kogus 12 190 punkti.

Teine päev oli peastarvutamise päralt. Arvesse läks igal tasemel (kokku 10 taset) 10 esimest üheminutilist mängu. „Ülesanded olid kõikidel täpselt ühesugused, ja üsna keerulised,” nentis Kaisel.

Põnevamaks muutis võistluse, et rinda pisteti teiste riikide lastega n–ö otse–eetris: iga mängu eel loositi võistlejale kuni kolm vastast, kellega võisteldi ühe minuti jooksul reaalajas. Iga õige vastus andis ühe punkti.

Metsküla parimad olid 5. klassi lapsed Svea Stahlman (2265 p), Eliise Lepp (2184) ja Eliise Laev (2168).

„Suurepärase tulemuse, 1858 punkti, sai Samuel Kastepõld,” ütles Kaisel.

Kahe päeva peale tuli Metsküla keskmine punktisumma ühe võistleja kohta 10 610. „Esikoht oligi meie,” nentis Kaisel. Järgnesid üks kool Türgist 7816 ja Pähklimäe gümnaasium 7386 punktiga.

Euroopa saja parema individuaaltulemuseni jõudis Metskülast 10 last. „Täpselt pool võistkonda,” ütles Kaisel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Tiit. (kunagine Kägipoiss)
11 aastat tagasi

No, SUPER !! 1961…1964 aastatel Metsküla koolis õppinuna, on ülimalt hingekosutav, lugeda oma esimese kooli kohta nii kenasid uudiseid. Mida aga mõtlevad vallajuhid, kes alles hiljuti ähvardasid Metsküla kooli sulgeda ? Soovin kõigile Metsküla õpilastele, õpetajatele ja neile, kes midagigi positiivset selle imearmsa koolikese heaks teevad, palju ÕNNE ja JÕUDU !!!