Lääne Elu paberleht 19. mail

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kõmsi rahvamaja laval askeldasid seitse lumivalgekest ja seitse pöialpoissi. Foto: Arvo Tarmula
Kõmsi rahvamaja laval askeldasid seitse lumivalgekest ja seitse pöialpoissi. Foto: Arvo Tarmula

Palivere mõis läheb müüki

Hosteli ja peopaigana tuntud Palivere mõisas on igasugune tegevus lõppenud, mõis läheb Riigi Kinnisvara omandusse kes paneb kinnistu müüki. Peaaegu sada aastat lastekodule  või eriinternaatkoolile peavarju pakkunud hoone jääb tühjaks, sest viimati mõisas olnud  laste– ja noortekodu kolib Haapsallu peremajadesse.

Millal te viimati muuseumis käisite?

Lääne Elu uuris Haapsalu tänaval inimestelt, millal nad viimati muuseumi külastasid.

Valdades on maksude laekumine hea, linnas mitte

Läänemaa vallad võivad maksulaekumisega rahul olla, Haapsalu linn seevastu mitte. Suurimas plussis on Vormsi, alalaekumine on Haapsalu linnas ja vähemal määral ka Oru, Noarootsi ning Taebla vallas. Ülejäänud valdades on makse laekunud veidi rohkem, kui eelarves kavandatud.

Kullamaale tuleb õhtukool

Kullamaa keskkool avab sügisest õhtukooli 10. klassi, sest vajalik arv õpilasi on koos.

Läänemaa murekoht — naiste kriisikodu puudumine

Neljapäeval arutlesid 40 väliskülalist ja kohalikud erialainimesed Haapsalu kultuurikeskuses perevägivalla teemal. Läänemaal on teema eriti aktuaalne, sest see on üks neljast Eesti maakonnast kus puudub naiste kriisikodu.

Reportaaž muusikali esietenduselt Kõmsilt

Kõmsi rahvamajas esietendus neljapäeval Kõmsi algkooli muusikal „Seitse lumivalgekest ja seitse pöialpoissi“. Ümbruskonnast ja kaugemaltki tulijatele oli see nii tähtis sündmus, et piduseelik või triiksärk pandi selga, kõpskingad jalga ja lips ette, ega peljatud juba tükk aega varem kohale tulla.

Ringsõit Läänemaa kirikutes

Eesti kiriku ajakirjanik Liina Raudvassar Tartust kirjutab Lääne Elu veergudel ringreisist  Läänemaa kirikuisse, mille ta tegi kaasa maavalitsuse-, muinsuskaitse- ja kirikutegelastega.

Vallavanema nädal

Lääne Elu rubriigis reedest reedeni räägib oma nädalast Vormsi vallavanem Urmas Pau.

Jalgpall kooli mälestuseks

Lõuna-Läänemaa koolid avaldasid jalgpalli mängides austust sügisel õpilaste puudusel uksed sulgevale Tuudi koolile ja sellega seotud inimestele. Turniiril osalesid peaaegu kõigi piirkonna koolide võistkonnad.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
linnuke oksa pääl
11 aastat tagasi

15. aprillist alates kehtib riigimetsades kaks kuud kevadsuvine raierahu.

Kirimäe Jürka
11 aastat tagasi

Aga mina tahan lehest leida rohkem porri ja killast uudist.

troska
11 aastat tagasi

meie maakonda peaks juhtima omavalitsusliidud, maavalitsused, arenduskeskused, kodukandiliikumised jne ………… mina aru ei saa miks seda lehte lugedes jääb mulje et seda tehakse läbi kiriku. Kirikuelu saab oluliselt rohkem leheruumi kui need niinimetatud arendusüksused kokku. Isegi Urmas Pau tegemised on rohkem lehes kui igasuguste arendusüksuste tegemised kokku. Siin on kolm varianti kas pole arendusüksustel midagi öelda, või on kohalik leht nii tuhm et ei saagi arendusüksuste tegevusest aru või on kohalik lehetoimetus inkorpore astunud kirikuteenistusse. Sinult kui lääne elu lugejalt küsin arvamust, milline neist variantidest on tõenäolisem või eksisteerivad need probleemid koostoimes

lääge õlu
11 aastat tagasi
Reply to  troska

ongi usuärimeeste leht, aga arenduskeskuse kohta on ikka põhjendamatu kriitika, sest Risti IME ehk Suur VÄRAV on väga võimas ja paljutõotav projekt.ning läänlaste tulevane uhkus

pohmell
11 aastat tagasi
Reply to  lääge õlu

mina kuulsin et sinna kõravale tulebki pronksi valatud neeme suure püst ja krisnaiidid pidavat hakkam selle jalamile palverännakuid hakkma korraldama.