Läänemaa võrokesed said kokku

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Lõbusa seto mehe etteaste. Foto: Karin Vare

Lõbusa seto mehe etteaste. Foto: Karin Vare

Külmal küünlapäeval kogunes Haapsalus peatänaval asuvasse uude populaarsesse Taksi pubisse palju häid inimesi – aset leidis esimene võrokeste kokkusaamine Läänemaal.

Võõrustajad ehk siis Taksi pubi peremees ja perenaine Jüri ja Tiina Kalamees kolisid Võrumaalt Haapsallu 2004. aastal, siinse pubi pidajad on nad eelmise aasta lõpust.

Madala mere kaldal kivisel maal elavaid võro verd inimesi tuli kokku lausa 32, sekka ka mõni seto. Söödi, joodi, puhuti juttu ja visati nalja – seda kõike oskavad võrokesed vaat et läänlastest pareminigi. Ja mis peamine – saadi omavahel tuttavaks. Paljud on Haapsalus või selle ümbruses elanud juba aastakümneid. Peamiselt on Läänemaale elama satutud tänu tööle suunamistele, nagu see nõukogude ajal pärast kooli lõppu tavaks oli. Siin on küll hästi kodunetud, kuid süda on ikka seal, lõuna pool.

Leiti üles nii mõnedki ühised tuttavad, avastati seniteadmata sugulussidemeid, mängiti miljonimängu, visati villast, mekiti perenaise suurepärast karaskit ja kohupiimakooki ja peremehe küünlapäeva külmust peletavat napsi ning plaaniti kuu või paari pärast uuesti kokku saada. Üks kena pidu oli!

Karin Vare

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments