Ilmar Öövel: Seni madalaim temperatuur on –24 kraadi

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kogenud ilmavaatleja Ilmar Öövel Oru vallas Uugla külas mõõtis täna, 3. veebruari hommikul kell 9 termomeetri näiduks –22,5 kraadi. Eile samal ajal näitas termomeeter –24 kraadi, mis on Ööveli mõõtmistulemuste järgi tänavuse talve kõige madalam temperatuur.

“Olud on karmid,” ütles Öövel. “Ja aina karmimaks läheb.”

Ööveli sõnul tuli eile ka tera lund. Enne eilset sadas nõrka lund 24. jaanuaril, samal päeval mõõtis Öövel lumikatte paksuseks 23 cm.

Viimane tuisk oli 21. jaanuaril edelatuulega 15 m/s.

Eelmise aasta 27. jaanuaril mõõtis Öövel lume paksuseks 40 cm. “Selleks ajaks oli lumi juba kokku vajunud,” ütles Öövel, viidates 2010/2011 aastavahetusele, kui lumikate oli 50 cm paks. Tänavuse aastavahetuse lume paksuseks mõõtis Öövel 10 cm.

EMHI hoiatab erakordselt külma ilma eest eeloleval nädalavahetusel: õhutemperatuur langeb 4. veebruaril öösel –27 kuni –32 kraadini ja 5. veebruaril –30 kuni –35 kraadini ning püsib samasugune ka hommikuti.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments