Kumari looduskaitsepreemia sai läänlane Taivo Kastepõld

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Täna andis keskkonnaminister Keit Pentus Pirita kloostri varemete pargis looduskaitsekuud avades üle Eesti looduskaitsemärgid ja Eerik Kumari nimelise looduskaitsepreemia koos looduskaitse kuldmärgiga ornitoloog Taivo Kastepõllule. Preemia suurus on 2556 eurot.

“Täna tahame tunnustada ornitoloog Taivo Kastepõldu, kes saab looduskaitsepreemia aastaid kestnud viljaka tegevuse eest Eesti looduse uurmisel ja Matsalu rahvuspargi juhtimisel,“ ütles keskkonnaminister.

Eerik Kumari nimelise looduskaitsepreemiaga tunnustatakse inimesi, kelle tegevus looduslike koosluste, haruldaste liikide ja looduse üksikobjektide kaitse korraldamisel ning looduskaitseliste teadmiste levitamisel on olnud tähelepanuväärne.

Taivo Kastepõld alustas 1970. aastal tööd Matsalus. Kastepõllu eestvedamisel võeti lindude rände uurimisel kasutusele Matsalu ESTONIA tähistusega rõngad ning Matsalust sai kogu Eesti lindude rõngastuskeskus. Rõngastamise korraldamisel tegi Kastepõld tihedat koostööd ka oma õpetaja Erik Kumariga.

1973. aastal asus Kastepõld tööle Matsalu looduskaitseala direktorina. Aastatel 1977–1992 juhatas ta rõngastuskeskuse tööd ja aastatel 1992–2005 uuesti Matsalu rahvusparki.

Kastepõld on üle saja ornitoloogilise teadusartikli autor või kaasautor.

Tänavune looduskaitsekuu toimub 32. korda ja kestab kuni 5. juunini. Looduskaitsekuu ürituste kohta saab lisainfot Keskkonnaameti kodulehelt.

1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Rita
10 aastat tagasi

Palju õnne