Lääne Elu paberleht 17. mail

Madiken

madiken@le.ee

Ramon Metsa on langetustraktoril töötanud seitse aastat. Kolmapäeval oli ta tööjärg jõudnud raudtee äärde Kastani metsa. Foto: Arvo Tarmula
Ramon Metsa on langetustraktoril töötanud seitse aastat. Kolmapäeval oli ta tööjärg jõudnud raudtee äärde Kastani metsa. Foto: Arvo Tarmula

Linnametsas läks raiumiseks

Eelmisel neljapäeval hakkas metsaoksjoni võitnud Viljandi firma langetama Haapsalu linna metsa Valgeväljal. Puit läheb peamiselt Eesti saeveskitesse, paberipuu enamasti eksporti. Kohalikele tööd pakkuda praegu ei ole, aga võib–olla langi koristusel.

Haapsallane esindab Eestit geograafiaolümpiaadil Kölnis

Haapsalu gümnaasiumi abiturient Karmo Kuurberg sõidab augustis Kölni rahvusvahelisele geograafiaolümpiaadile. Kölni sõidab Eestist kokku neli noort, ülejäänud on Tallinna reaalkoolist.

Hariduse kättesaadavus on Eesti arengu võtmeküsimus

Priit Sibul kirjutab kõrgharidusreformist: luuakse juurde ligi 3500 tasuta õppekohta ülikoolides ning kõrghariduse riigipoolne rahastamine suureneb üle 25%. Vajaduspõhine õppetoetus tuleb 135 eurot kuus. Kui seni on olnud tasuta kõrgharidus peamiselt Tallinna ja Tartu eliitkoolid lõpetanud tudengite pärusmaa, siis reformiga paraneb kõrghariduse kättesaadavus just maakoolides õppijale.

Bürgermeistri holmile tuleb puulaevasadam

Kui linnavalitsusel õnnestub riigilt oma valdusse saada Bürgermeistri holmilt ligi neli hektarit maad, võib sinna kerkida puulaevakeskus sadamaga. Kava kohaselt rajataks Bürgermeistri holmi Suure viigi poolsesse külge väikesadam koos kaide, hoonete ja platsidega, kus saab korraldada puulaevade kokkutulekuid ja regatte, samuti laevaehitus– ja merenduskursusi.

Kirbla kirik sai uue korjanduspaku

Kirbla Nigula kirikusse pandi mõne päeva eest üles uhiuus, ent vana näiv, puhta käsitööna tehtud korjanduspakk. Pakk telliti Kinksi külas sepatööga elatist teenivalt Raul Oberschneiderilt.

Uuemõisa Konsumis avas uksed Mõisa bistroo

Nädala eest reedel avas Uuemõisa Konsumis kunagise Pappa Pizza ruumes uksed uus söögikoht – Mõisa bistroo. „See ei tähenda, et peaks olema uhke nagu mõis,” ütles bistroo omanik Rutt Holm.

Muuseumiöö Läänemaal

Läänemaal saab vaadata Baskerville’ide koera tegemisi, meenutada või avastada nõukogudeaegseid ringvaateid ja hea ilma korral nautida vabaõhukino — seekordne muuseumiöö on pühendatud saja–aastasele Eesti filmile.

Ehte käsitöökojas on kaltsuvaipade näitus

Rõude ja Mäemõisa vaibakudujad näitavad Ehte käsitöö– ja kunstikojas talvist näputööd. „Inimesed tahavad oma kodus jälle käsitööd näha ja on avastanud, et kaltsuvaibad võivad ilusad olla,” ütles Aide Leit–Lepmets Ehte käsitöö– ja kunstikojast. Üks pastelsetes toonides vaip osteti näiteks ära juba ülespaneku ajal.

Läänlased jooksid Tartus ja Viljandis

Tartu jooksumaratonil pühapäeval oli parim läänlane Lauri Luik, kes oli 33. ajaga 1:29.41. Viljandi järvejooksul 1. mail oli Läänemaa kergejõustikuklubist parim jooksja Heigo Hein.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments