0

Lauri Luik oli parim läänlane Tartu jooksumaratonil

Lehte Ilves

Lehte Ilves

lehte@le.ee

Pühapäeval peetud  Tartu jooksumaratonil oli parim läänlane Lauri Luik, kes oli 33. ajaga 1:29.41. Läänlaste kolm järgmist olid Teno Ilves, Tarvi Viik ja Juhan Telling, kes saavutasid vastavalt 175., 238. ja 375. koha, nende aeg oli vastavalt 1:40,50; 1:43.23 ja 1:47.59.

Parim noor läänlane oli Kristjan Ulm, kes saavutas 421. koha ajaga 1:49.37. Veteranidest oli Mati Kallemets üldjärjestuses 778. ajaga 1:58.42. M65 vanuseklassis saavutas ta aga 4. koha.

Päris maratoniks seda jooksu pidada ei saa, sest raja pikkus on 23 kilomeetrit; õige maraton on 42,2 km. Raskeks ja huvitavaks tegi jooksu vahelduv maastik. Rada algab Otepää suusastaadionilt ja kulgeb Elva suunas. Et rada oli kohati kruusa- ja kohati asfaltteel, nõudis see pidevat jooksutempo muutmist. Rada on mõõdistatud ja passistatud, seega saab igaüks seda jooksu arvesse võtta isikliku rekordina.

Pikema jooksu ehk 23 km lõpetas 1871 osalejat.

Endel Susi

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz