Urmas Sukles: omavalitsuste rahastamist tuleb muuta

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Urmas Sukles kirjutab Eesti Ekspressi arvamusartiklis “Tallinn imeb”, et Eesti tasakaalustatud arengu huvides tuleb kiirelt üle vaadata omavalitsuste rahastamine, muidu teostub haldusreform iseenesest.

Inimesi ja raha tõmbava pealinna ja selle ümbruse üheks arenguvõtmeks on omavalitsuste praegu toimiv ebavõrdne rahastussüsteem. Enamik omavalitsusi sõltuvad tasandusfondi toetusest; kui aga omavalitsusel õnnestub ühel aastal maksutulu suurendada, siis järgmisel aastal tasandusfondi osa vähendatakse ja omavalitsus elab ikka oma keskmist elu edasi. Tallinn ja pealinna ümbruse vallad on end tasandusfondi toetusest lahti rabelenud ning jätkavad raha ja rahva külgetõmbamist.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments