Värkstuba korraldab Haapsalus vanade rataste ringsõidu

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Vanade rataste remondiga tegelev Värkstuba korraldab uute ruumide avamise puhul 1. mail 20. sajandi rataste ringsõidu mööda Haapsalu vanalinna ja mereäärt.

Rattasõit algab kell 12 vana sauna juurest Niine 17 ja päädib piknikuga. Värkstoa omanik Jaan Kelner ütles, et marsruut sõltub ka ilmast, kuid mõte on sõita mööda promenaadi ja viigi kallast. Kui aeg lubab, põigatakse sisse ka linnusesse. Piknikul pakub korraldaja kohvi ja saiakesi.

Tema sõnul mingeid kindlaid reegleid osalevatele ratastele ei ole, kõlbavad ka 1990. aastate rattad. “Igaüks peab ise tundma, kas tema ratas mahub siia kategooriasse,” ütles Kelner. Tema sõnul on peab sportlane vanaks juba viis aastat vana ratast, teine inimene aga leiab, et tema 30 aastat vana ratas on päris uus.

Kelner lisas, et oleks tore, kui vana rattaga tulijad riietuksid ka ajakohasesse riietusse. “Aga sundida kedagi ei saa,” lisas ta.

Vanakooli rataste remondile, hooldusele ja varuosadele keskendunud Värkstuba avati läinud aastal Haapsalu vanas teenindusamajas, nüüd koliti aga endises saunahoonesse Niine 17.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments