HÕFF tegi publikurekordi

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Foto: HÕFF
Foto: HÕFF

Pühapäeval filmi “Totaalne sissetung” Euroopa esilinastusega lõppenud 7. Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festivali filme käis kolme päeva jooksul vaatamas üle 2800 inimese, mis on korraldajate sõnul uus HÕFFi publikurekord.

Tänavuse festivali peafookuses seisis Eesti žanrifilm ja Eesti juurtega filmimehe Bill Rebase tööd, veel toimusid kolme mängufilmi Euroopa esilinastused. Publikurohkemaks festivali filmiks kujunes oodatult festivali avafilm, Haapsalu Kultuurikeskuse 500-kohalisse saali täisarvu publikut toonud Soome ulmekomöödia “Iron Sky”, populaarsuselt järgnesid Hispaania thriller “Head und”, Prantsuse vampiirifilm “Surnukahvatu” ja ulmeklassika “Robocop”.

Publiku lemmikfilmi auhind Kuldne Kirves läheb filmi “Iron Sky” režissöörile Timo Vuorensolale.

Väliskülalistest väisasid HÕFFi seekord legendaarne Poola filmimees ja “Madude oru needuse” lavastaja Marek Piestrak, “Iron Sky” sotsiaalmeedia kampaania juht Pekka Ollula ja Lundi Fantaasiafilmide Festivali programmi koostaja ning fantaasiafilmide festivalide võrgustiku Melies’ välisvaatleja Christian Hallman.

Kokku linastus festivalil 32 filmi 15 riigist, neist 19 olid täispikad.

“HÕFF kostitas publikut veel ühe üllatusega ja demonstreeris Eesti uut lühimängufilmi, Sergei Kibuse poolt lavastatud “Vikatimehe poega” Mari Pokineni ja Mikk Jürjensiga peaosas,” teatas festivali pressiesindaja Helmut Jänes.

Paigas on juba ka järgmise, kaheksanda HÕFFi toimumisaeg – 2013. aasta aprilli viimane nädalavahetus.

Festivali fotosid saab vaadata siit.

Festivali korraldasid Pimedate Ööde Filmifestival, Haapsalu linn ja Haapsalu kultuurikeskus.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments