10 km maanteejooksu võitsid Patjuk ja Tšerepannikov

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Läänemaa Kergejõustikuklubi korraldas seekordse maanteejooksu Paralepa 2 km ringil. Kuigi sooja oli kõigest 3 kraadi, sündis selle võistluse osavõturekord. Lisaks kohalikele osalesid Eesti naiste möödunud aasta selle distantsi kaks paremat, samuti kolm riigikogu nooremat liiget ja mitmed Saaremaa eliitjooksjad. Sündisid nii naiste kui ka meeste selle võistluse tipptulemused.

Sel suvel Helsingi Euroopa meistrivõistluste 3000 m takistusjooksu normi täita üritav Jekaterina Patjuk sai ajaks 35.47. Ka teisena lõpetanud Egle Mätas jooksis endisest tipptulemusest pea minuti kiiremini, saadeks ajaks 38.09.

Meeste uue tipptulemuse püstitajaks oli Eesti koondislane, Haapsalust pärit Sergei Tšerepannikov ajaga 32.45, ületades endisele haapsallasele Aleksei Saveljevile kuulunud tulemuse 23 sekundiga.

Meestest oli 2. Ando Õitspuu Saaremaalt, 3. Lauri Luik aegadega vastavalt 33.10 ja 34.55.

Jooksu keskmine tase oli üsna kõrge, mida näitab selle jooksu edetabelisse tehtud paranduste arv. Neid sündis tervelt 21.

Jooksul saavutatud meeste esikümne koht on samuti äramärkimist vääriv. Esikümne lõpetasid klubi omad jooksjad Agu Lehemaa, Heigo Hein ja Teno Ilves.

Lauri Luigel järgmine etteaste toimub 29. IV Hamburgi maratonil, teistele on järgmise võistlusena kavas ümber Viljandi järve jooks.

Naistest näitasid päris head minekut Ridala noorikud. 4. oli Maret Valk, 5. Ly Märss aegadega vastavalt 44.26 ja 47.31. 3. koht langes saarlanna Annika Vaheri saagiks.

Kui noormeeste I koht läks Saaremaa poisile Romet Raunale ajaga 38.42, siis ülejäänud noorte auhinnalised kohad jäid kõik Läänemaale. Noormeeste 2. oli Igor Skatško Haapsalust, 3. Kullamaa poiss Marten Jõevee. Nende ajad olid 39.59 ja 42.44. Neidude 1. oli Anastasia Skatško, 2. Lisette Ulla ja 3. Triin Suurküla aegadega vastavalt 48.57, 51.52 ja 54.02.

Enamik jooksjaid soovis järgmisel aastal uuesti tagasi tulla. Kas korraldame siis jooksu juba traditsiooniks saanud maanteel ümber Valgevälja karjääri või Paralepas, on tuleviku teema. Kuigi Paralepas on jooksuks ideaalsed tingimused, oleks vaja rada veidi asfalteerida, nii umbes saja meetri ulatuses. Kuid mõlema variandi puhul on vaja lasta rada üle mõõta IAAFi mõõdistajal, sest eelmised mõõtmised on juba aegunud.

Endel Susi

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments