Lihula kaitses metsandusviktoriinil Läänemaa au

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Metsandusviktoriini “Noored Euroopa metsades” Eesti voorust võttis osa 170 võistkonda, parimad läänlased olid 27. kohal.

Eesti peale oli osalejaid-võistkondi 170 ja osavõtvaid koole 50, Läänemaa au hoidis Lihula gümnaasium 10 võistkonnaga.

Võitis Valtu Põhikooli võistkond Männi 8, kes kogus 50st võimalikust 46 punkti. 2. – 3. kohta jäid jagama Avinurme gümnaasiumi “Pärn” ja Valga Vene gümnaasiumi “Paiseleht”, kes kogusid 41 punkti.

Parim Lihula võistkond Metsaahvid jagas 27. kohta 29 punktiga. Et ühe punkti vähem saanud Lihula gümnaasiumi LEO jagas 34. kohta, näitab kui tihe oli võistkondade vahel rebimine.

“Noored Euroopa metsades” on rahvusvaheline mälumäng, millest saavad osa võtta nii põhikooli kui gümnaasiumiastme klasside võistkonnad. Küsimused olid 21 Euroopa riigi metsanduse, looduskaitse ja korralduse kohta.

“Kuu aega varem pandi internetti iga riigi kohta materjalid, mida võistkonnad pidid uurima. Nende põhjal tehti küsimused,” selgitas Lihula gümnaasiumi bioloogia- ja ökoloogiaõpetaja Marje Loide.

“Mängupäeval tuli vastata 50 valikvastusega küsimusele. Meie õpilaste saatust mõjutas ehk natuke see, et arvasime, et õigeid vastusevariante võib olla mitu. Tegelikult oli ainult üks,” kommenteeris õpetaja.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments