Keskkonnaamet: Linna sattunud loomast teata 1313

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kevaditi on suurem tõenäosus, et metsloomad satuvad linna. Keskkonnaamet kutsub inimesi üles teatama abitusse olukorda sattunud loomast keskkonnainspektsiooni valvetelefonile 1313, sest nii jõuab probleem kõige kiiremini asjaga tegelevate isikuteni.

Keskkonnainspektsioon edastab valvetelefonile 1313 jäetud teate linna eksinud metsloomast keskkonnaametile. Keskkonnaameti pressiesindaja Irmeli Karja ütles, et vahel võib jääda mulje, et loom on üksi ja keegi temaga ei tegele, aga see pole nii.

“Pärast esimese teate laekumist keskkonnainspektsioonile hakkavad ametkonnad juhtumiga tegelema,” kinnitas Karja. “Jälgitakse looma liikumist, hinnatakse tema tervislikku seisundit, vajadusel suunatakse loom linnast välja või koostöös veterinaararstiga uimastatakse ja alles seejärel transporditakse talle sobivasse keskkonda või ravile.”

Igaüks, kes märkab linnakeerisesse eksinud looma, saab anda oma panuse, et loom ei jääks pikaks ajaks talle ebasobivasse keskkonda.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments