Maanteeamet soovitab hakata rehve vahetama

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Maanteeamet soovitab ainult põhimaanteedel ja peatänavatel sõitvatel autojuhtidel hakata mõtlema naastrehvide väljavahetamisele suverehvide vastu. Kõrvalteedel liikujatel ei maksa selle otsusega veel kiirustada.

“Kõrvalteedel valitseb veel talv, kuid põhimaanteed ja linnatänavad on juba suviselt paljad ning neid ei ole naastrehvidega mõtet kulutada,” ütles maanteeameti nõunik Villu Vane, kelle sõnade järgi kehtestab riik ainult äärmised ajalised piirid, kuid jätab konkreetse rehvivahetamise otsuse tegemise iga sõidukijuhi enda teha.

“Vastavat otsust tehes tuleks juhil võtta arvesse oma liikumismarsruuti,” selgitas Vane. Mingil juhul ei tohiks unustada võimalikku libeduse teket õhtuti ja varahommikuti. „Põhimaanteede teeolud võivadki päikselistel päevadel tunduda juba päris suvised, kuid läbikülmunud pinnase tõttu ei võta libeduse teke ilma jahenemise korral kuigi palju aega.“

Politsei- ja piirivalveameti komissari Riho Tänaku sõnul võiksid autojuhid rehvide vahetamise eel veenduda, et nende peamiste sõidumarsruutide teekatted on lume- ja jäävabad, ning heita pilk lähema aja ilmaennustusele. “Kõige olulisem on siiski, et liiklemine oleks võimalikult ohutu. Politsei ei hakka omalt poolt kindlasti ühtegi sõidukijuhti naastrehvide kasutamise eest ka aprilli alguses karistama, kui ilmastikuolud on suverehvidega sõitmiseks siis veel liiga heitlikud,“ ütles ta.

Vastavalt teede- ja sideministri määrusele võib naastrehve sõidukil kasutada 15. oktoobrist 31. märtsini. Erandina võib talviste tee- ja ilmastikuolude esinemise korral naastrehve kasutada 1. oktoobrist 30. aprillini.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments