Haapsalu salli raamatu kirjastajad said tunnustust

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

IRLi naiskogu tunnustas tänavu naistepäeval teiste naisettevõtjate kõrval ka Haapsalu salli ja Haapsalu räti raamatu kirjastajaid.

Anneli Kenk ja Anu Pink asutasid Türil 2002. aastal Saara kirjastuse  eelkõige käsitööalaste õppematerjalide ja raamatute kirjastamiseks.

Kirjastus on välja andnud raamatud „Haapsalu sall”, „Haapsalu rätt” ja  „Meite Muhu mustrid”, mille  ingliskeelsed tõlked on kujunenud väärikaks kingituseks väliskülalistele ning vallutanud edukalt välisturge, põhjendas IRLi naiskogu esinaine ja riigikogu liige Kaia Iva.

Teised meenesaajad on Tallinnast. Liis Veltmann alustas pagari- ja kondiitritoodete tegemist ja turustamist  kakskümmend aastat tagasi müües tooteid kohvikule „Hõbekass”. Maret Lehiste peab Tallinnas, Raua ja Pronksi tn nurgal asub kübaraäri „Pileum”.

„Need naised on hakkama saanud ka kõige keerulisemas majandussituatsioonis,“ ütles Iva.

Iva sõnul omavad ja juhivad paljud tublid Eesti naised ettevõtteid, mis on läbi kaalutletud otsuste, hea äriidee ning pühendumise saavutanud stabiilse arengu ning oma  toodete ja teenuste kaudu pälvinud klientide tunnustuse.

„Naiste juhitud ettevõtted on oma tegevuses paindlikud ja äririskid on põhjalikult läbi mõeldud. Nende panus Eesti majanduskeskkonna stabiilsele arengule on väga oluline. Seetõttu väärivad meie ettevõtlikud naised oluliselt suuremat tähelepanu ja tunnustust,“ ütles Iva.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments