Selgusid elektriautode kiirlaadimispunktide asukohad

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

KredEx avalikustas täna elektriautode kiirlaadimispunktide nimekirja, kus on ära toodud 160 kiirlaadija asukohad. Kiirlaadimispunktide asukohti võib lisanduda kuni 30. aprillini.

Läänemaale tulevad kiirlaadimispunktid Rohuküla ja Virtsu sadamasse, Lihulasse, Ristile, Pürksi, Nõvale, Uuemõisa Rannarootsi keskuse juurde ja Haapsallu kaubamaja juurde.

Kogu Eesti kiirlaadimispunktidest paikneb 100 linnades ja 60 maanteede ääres. Suurematest linnadest tuleb Tallinnasse 27, Tartusse 10, Pärnusse 4 ja Narvasse 2 kiirlaadimispunkti.

“Eesti on esimene riik maailmas, kes katab terve riigi ühtlase kiirlaadimispunktide võrgustikuga. Loodav võrgustik annab elektriautode omanikele kindlustunde elektriauto kasutamiseks ka pikematel distantsidel ning võimaldab laadida autot kiirelt ja turvaliselt üle Eesti,” ütles KredExi eluaseme ja energiatõhususe divisjoni juht Mirja Adler.

Elektriautode kiirlaadimispunktid paigaldatakse kõrge liiklustihedusega maanteede äärde ja kõikidesse enam kui 5000 elanikuga asulatesse. Kiirlaadimispunktide omavaheline distants maanteedel on hinnanguliselt u 40–60 km.

Elektriautode kiirlaadimisvõrgu rajab Eestisse ABB ning see peab olema töövalmis hiljemalt 31. oktoobriks.

Lisaks kiirlaadijatele paigaldatakse sotsiaaltöötajate elektriautode laadimiseks 507 tavalaadijat kohalike omavalitsuste juurde.

Kiirlaadimispunktide asukohtadega saab tutvuda KredExi kodulehel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments