16. veebruar: Teatrit on vaja

Küljendaja

konnakulles@gmail.com

Pärnu maakohtu sundlõpetamise teate järgi on Randlasel ja See–teatril 4. aprillini aega esitada majandusaasta aruanded või põhjendada mitteesitamist. Kui seda ei juhtu, siis kustutatakse mõlemad MTÜd äriregistrist, mis tähendab, et juriidilise isikuta neid enam ei eksisteeri.

Kahtlemata ei ole teater mitte ainult raamatupidamine ja kirjed äriregistris. Üks esitamata aruanne võib kõige muu kõrval tunduda tähtsusetu teatrile endalegi, rääkimata publikust. Et aga teatril peab siiski olema ka mingi vorm, on aruanne tähtsuseta täpselt nii kaua, kui ta seda enam ei ole.

Kahe pikka aega tegutsenud ja traditsioonidega harrastusteatri tähtsust Haapsalus, aga ka kogu maakonnas on raske üle hinnata, seda enam, et professionaalset teatrit pole meil kunagi olnud. Maakonna rahvakultuuri juht nimetas tekkida võivat seisu lausa katastroofiks.

Sellepärast tulekski mõelda,  mida saaks teha, et MTÜna tegutsevad loomingulised ühendused saaksid paremini hakkama ka tegutsemise selle poolega, mis ei ole loominguline ja võibki üle jõu käia. Asjade praeguse korralduse puhul tundub, et aeg–ajalt käibki.

Üks võimalus oleks kaasata loominguliste MTÜde tegevusse inimesi, kes ei kipu lavale, aga tahaksid teatrielus osaleda ja teatri heakäekäigule mingil muul viisil kaasa aidata, olgu siis raamatupidamise või projektikirjutamisega.

Kaie Ilves

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments