14. veebruar: Lääne vald

Küljendaja

konnakulles@gmail.com

Kuigi Martna volikogu otsustab alles täna, kas võtta Kullamaa ühinemisettepanek vastu, on rahvas oma sõna öelnud ja vallavanem on tunnistanud, et on rahvaga ühel arvamusel.

Iga muudatus on riskantne ja tekitab kartust, seda enam, et arvatav kasu kipub arvatavale kahjule alla jääma. Nii et tõenäoliselt lükatakse Kullamaa kosjad tagasi.
Kui aga ühinemisettepaneku arutelu terad sõkaldest eraldada, jääb sõelale üht–teist, mille üle tasuks edasi mõelda.

Risti volikogu esimees arvas juba kohe pärast Kullamaa ühinemisettepanekut, et praeguses aegruumis ei muuda kahe–kolme valla ühinemine midagi. Asi tuleks ette võtta suuremalt.
Seda ei välistanud toona ka Kullamaa volikogu esimees, kes viskaks hea meelega silma maakonna piirest kaugemalegi, nii Märjamaa kui ka Lihula poole, kes tooks kaasavaraks Pärnumaal asuvad naabervallad.

Nüüd arvab Martna rahvaski, et kui ühineda, siis juba maakonnamõõtu Lääne vallaks. Lääne vallal oleks kõik paari–kolme kaupa ühinemise plussid, aga mitte miinuseid. Saaks ehitada ja arendada, parendada kompetentsi ja haldussuutlikkust, ühtlasi välistaksid osavallad ääremaastumise ja võõrandumise.

Haapsalu toimib juba praegu piirkonna loomuliku tõmbekeskusena, mida ei peaks hakkama kunstlikult kellegi arvel tekitama.

Kaie Ilves

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments