Haapsalu gümnaasiumi noorimad pidasid abiturientidega aabitsapidu

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 6

Haapsalu gümnaasiumis on tavaks, et 1. septembril saab iga 1. klassi õpilane endale abiturientide seast sõbra.

Õppeaasta jooksul tugevdatakse sõprussidemeid mitmel korral. Selleaastased klassid on käinud sügisel koos metsas seeni uurimas ja küpsetanud jõulude eel piparkooke.

Esimesel koolinädalal kinkisid “suured” esimesele klassile aabitsad. Nüüdseks on “väiksed” aabitsatarkused selgeks saanud ja kätte jõudis aeg pidada ühiselt maha lustakas aabitsapidu.

Peo juhid, 12. klassi õpilased Grete Palmiste ja Allar Laidre olid kehastunud aabitsategelasteks Aadamaks ja Annaks. Koos meenutati aabitsast õpitud luuletusi ja lugusid, lauldi tähestiku- ja numbrilaulu, tantsiti õpitud tantse ning lustiti ringmänge mängides. Aabitsategelaste kohta käiva mõistatuse lahendamine oli huvitav nii väikestele kui ka suurtele.

Aeg on aabits teenitud puhkusele saata ja lugemikust tarkust koguma hakata! Kõik 1. klassi õpilased said preemiaks toreda Aadama ja Annaga diplomi ning šokolaadi.

Esimese klassi lapsed arvasid, et aabitsapidu oli vaja selleks, et suured ka näeksid, mida väiksemad juba oskavad. Abiturientide arvates oli pidu toredaks vahelduseks igapäevasele koolielule. Nii suured kui ka väikesed rõõmustasid selle üle, et said midagi enda poolt anda.

Aabitsapeolt jäid meelde mudilaste säravad silmad ja mängulust, meelde tuli palju häid mälestusi enda 1. klassi ajast.
90. lend soovib oma noorimatele koolikaaslastele palju õnne ja häid hindeid. Tore ja lõbus päev oli!

Järgmine ühine sündmus on juba sõbrapäeval, mida ootavad nii 1. kui ka 12. klassi õpilased.

Liia Lees,
1.b klassi õpetaja

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
12a
12 aastat tagasi

nii kõva oliiii

juhuslik lugeja
12 aastat tagasi

Oli tore ja lõbus päev, umbes kaks nädalat tagasi.