Lääne Elu paberleht 9. veebruaril

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Esimesed 50 teost kolis Kullamaa raamatukogu uude asukohta käest kätte. Foto: Arvo Tarmula
Esimesed 50 teost kolis Kullamaa raamatukogu uude asukohta käest kätte. Foto: Arvo Tarmula

• Lääne Elu käis kolmapäeval tunnistamas Kullamaa raamatukogu kolimist. Paneelmaja neljatoalises korteris tegutses Kullamaa raamatukogu üle 30 aasta, nüüd kolib raamatukogu 250 sammu kaugusele vanast baarimajast ümber ehitatud külakeskusse. Tihedas lumesajus kogunenud rahvast sai inimkett, kes andis käest kätte juba eelmisel õhtul hoolega välja valitud 50 raamatut. Esimesena läks teele piibel. Viimane raamat, mis inimketis uude majja jõudis, oli Tõnu Õnnepalu „Paradiis”. Pärast piiblit teisena läksid „Eesti rahva ennemuistsed jutud”, seejärel „Kalevipoeg”, edasi läbilõige eesti kirjandusloo tähtteostest, sekka lastekirjandust ja Kullamaa oma kirjavara.

• Lihula vald korraldab lähiajal ehitushanke uuele ligi 65 000 eurot maksma minevale jäätmejaamale, mille plaanib valmis saada tänavu sügiseks. Keskkonnainvesteeringute Keskus rahastab jäätmejaama ehitust keskkonnaprogrammist ligi 58 000 euroga, 6700 eurot omaosalust eraldab vald tänavusest eelarvest.

• Läänlased joovad teiste eestlastega võrreldes vähe, aga kui joovad, siis surnuks; läänlased suitsetavad teistest vähem, aga ei jäta suitsetamist raseduse ajal. Läänemaa täiskasvanud on Eesti kõige saledamad, lapsed aga kipuvad olema ülekaalulised. Selliseid järeldusi võib teha, kui vaadata Läänemaa terviseprofiili arve. Maakonnaarst Aino Rahula seda terviseprofiili päris valeks ei pidanud, aga nii mõneski asjas oli ta skeptiline.

• Sel nädalal on Haapsalus koos kogu Hiiu–Lääne–Saare ringkonna 136 rahvaloendajat, kes asuvad pärast viiepäevast koolitust loendama eluruume ja rahvast. Et loendajaid on palju, peetakse koolitust lausa neljas paigas: Haapsalu kultuurikeskuses, Päeva villas, Laines ja Vanalinna hostelis, rääkis rahva ja eluruumide loenduse ringkonnajuht Malle Lehtma. Viiepäevasel koolitusel õpitakse, kuidas oma tööd kavandada, loendusankeete täita ja eluruume kaardistada.

• Läänemaa talimängud võitis Ridala, Nõva oli Haapsalust taas eespool.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments