19. jaanuar: Kust küsida?

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Swedbanki detsembri alul avalikkusele teatavaks saanud otsus sulgeda 1. aprillist Virtsu sadamahoones asuv sularahaautomaat päädis teisipäeval rahvakoosolekuga Virtsu koolis.

Hanila vallavolikogu liikme Meelis Malga detsembri lõpus algatatud petitsioonile pangaautomaadi sulgemise vastu oli selleks ajaks andnud allkirja 357 inimest.

Swedbanki sularahaautomaat on vallas ainus, lähimad jäävad mere taha Muhusse Liivale ja 25 kilomeetri kaugusele Lihulasse. Veel saab sularaha välja võtta Virtsu postkontoris asuvast SEB postipangast, kuid Eesti Post on kinnitanud kuuldusi, et varsti suletakse ka postkontor.

Koosolekule tulnute küsimused pareeris pank tüüpvastustega: see küsimus tuleks esitada kohalikule omavalitsusele, too esitaks bussifirmadele. Suur osa rahva murest ei kvalifitseerunud üldse küsimuseks.

Oma ärihuvides tegutsevale ühingule ei saa seda ka ette heita. Aga samamoodi nagu pangal on õigus kasumile, on Virtsu rahval õigus oma „kassaaparaadile” nii kitsamas kui ka laiemas tähenduses. „Kuidas siis meie peame edasi elama?” küsib Virtsu rahvas. Panga asi see ei ole. Kohaliku omavalitsuse käed jäävad selles asjas lühikeseks. Aga kelle asi see siis on? Kelle käest küsida? Või ei ole elu maal üldse kellegi asi?

Kaie Ilves

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments