6. detsember: Murdepunkt

Küljendaja

konnakulles@gmail.com

Möödunud nädalal avalikkuse ette jõudnud skandaali IRLi tippseltskonda kuuluvate meeste elamisloaärist on jõutud võrrelda aastataguse paljastusega Edgar Savisaare Venemaalt raha küsimisega. Tegelikult võib see olla aga hoopis suurema mõjuga, sest püssirohutünn, millel Isamaa ja Res Publica Liit istub, on hoopis plahvatusohtlikum kui Keskerakonna oma aasta tagasi.

Keskerakonnas oli muidugi ka siseopositsioon, mida ärritas nii erakonna Vene suund kui ka Savisaare autoritaarne ja vahendeid mittevaliv poliitika, kuid see oli arvult väiksem.

Pealegi kärises IRL juba enne praegust skandaali. Isamaaliitlik ja aatelisem tiib ähvardas lahku lüüa juba suvel. Nüüd paistab, et kui avalikkus võib rahulduda paari poliitiku tagasiastumisega, siis erakonnasisest kriitikat on juhtidel hoopis raskem summutada. Ehk teisipidi, kui IRLi juhid ei suuda seekord küllalt ausalt ja resoluutselt tegutseda, kaob suur osa vanu isamaaliitlasi sellest parteist — kas astub lihtsalt välja või, mis tõenäolisem, üritab uue erakonna loomist.

Tarmo Õuemaa

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments