1. oktoobrist võib saada uus riiklik tähtpäev: omavalitsuspäev

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Eesti lipp ja Haapsalu lipp. Foto: Arvo Tarmula
Eesti lipp ja Haapsalu lipp. Foto: Tõnu Parbus

Täna andis Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsiooni liige Aivar Kokk riigikogu esimehele üle seaduseelnõu, mille eesmärk on täiendada pühade ja tähtpäevade seadust punktiga, mille järgi ka 1. oktoober muutuks riiklikuks tähtpäevaks, teatas IRL.

„Eelnõu eesmärk on tähistada 1. oktoobril omavalitsuspäeva ning seda riikliku tähtpäevana, sest Eesti omavalitsused väärivad oma riiklikku tähtpäeva,“ ütles Kokk.

„Kohalik omavalitsus vajab senisest veelgi suuremat ühiskonna tähelepanu ning kasvava vastutusega koos peaks käima ka tunnustamine ning võimalus kasutada kõiki teid ühiskondliku dialoogi ja teadmiste arendamiseks. Omavalitsuspäeva muutmine riiklikuks tähtpäevaks on oluline võimalus omavalitsuste rolli tõstmiseks ühiskonnas. Nii saame ka paremini sidustada valdkonna koostööd ja arengut,“ selgitas IRLi poliitik, miks otsustati antud seaduseelnõuga välja tulla.

„Sageli on just kohalikud omavalitsused teenäitajateks riigile. Jõgeva vallas alustati näiteks juba eelmise sajandi lõpuaastail tasuta koolitoidu võimaldamist kõigile alg- ja põhikooliõpilastele, 2011. aastast vabastasime vallaelanikud kodualuse maa maksust. Täna on tasuta koolitoit ja kodualuste maade maksuvabastus kogu riigis. Peame väärtustama kohalikke omavalitsusi ja kogukondi!“ lisas Kokk.

Kõik riigikogu fraktsioonid toetasid antud eelnõud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Hardi Rehkalt
6 aastat tagasi

Päris huvitav kuupäevavalik, sest samal päeval aastal 1950 kaotati maakonnad ja vallad Eestis.

Sass1.
6 aastat tagasi

aga miks ( Andrus Ansipi ) ämma päev, 2. veebruar, ära jäi,
kinni mätsiti ?