Haapsalu gümnaasium kogus kadrilaadal üle 1000 euro

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

26. novembril toimus Haapsalu gümnaasiumis laat, mille korraldamise idee pakkus kolm aastat tagasi välja kooli endine direktor Andres Ammas. Kui mullu oli mardilaat, siis tänavu kadrilaat. Ürituse korraldasid kooli huvijuht Ille Palusalu koos juhtkonna, õpetajate ja õpilastega.

Laadaks valmistuti teise veerandi algusest peale ja eriti agaralt võtsid sellest osa algklasside õpilased koos õpetajate ja lastevanematega. Mitu korda käidi koos, et ühiselt müügiks toredaid asju meisterdada. Osa vanemate klasside õpetajaid andis oma panuse, valmistades koos jõulukroone, küünlaid, kaunistusi.

Laadal teenitud raha kasutatakse koolile tarvilike asjade ostmiseks. Varasematel aastatel muretseti koridoridesse istepinke, maja juurde jalgrattahoidjaid, fuajeesse infoteler, õpetajatele paljundusmasin, aga ka heli- ja valgustehnikat ning uued lipud. Sel aastal sooviti osta kirjandust raamatukogule, uued garderoobinumbrid ja koroonalaud. Kuna kaks viimast saadi annetusena, siis peale raamatute ostetakse sulgpallireketid ja muud vajalikku.

Lähenevatele jõuludele mõeldes oli kadrilaat suurepärane koht, et soetada lähedastele ja sõpradele kingitusi. Ka kõige nõudlikum laadaline võis leida endale midagi meelepärast. Valik oli väga lai, alates isetehtud jõulukaartidest, päkapikkudest ja maiustustest kuni puidust mänguasjadeni.

Lisaks olid avatud erinevad töötoad. Võimalik oli teha kõrtest erinevaid kaunistusi, valmistada jõulukaarte või lasta endast joonistada karikatuur. Kohvikus sai juua kohvi ning süüa õpilaste, vanemate ja õpetajate küpsetatud kooke ja küpsiseid, osta hoidiseid ja köögivilju.

Laadamelu ja head meeleolu süvendas kontsert, kus esinesid peamiselt meie kooli õpilased ja vilistlased. Loomulikult oli ka õnneloos, nagu igale laadale kohane.

Direktor Anne Mahoni sõnul oli tegemist heategevusliku ettevõtmisega, kus sooviti midagi kooliperega koos teha. Raha ei olnud ürituse peaeesmärk, aga seda koguti veidi üle 1000 euro.

Järgmisel aastal korratakse üritust kindlasti veel ning kõik õpilased, nende vanemad ning kooli töötajad on oodatud kaasa lööma.
 

Merlin Kulbas ja Linda Pruul,
Haapsalu gümnaasiumi 9.b klassi õpilased
 

Vaata ka Arvo Tarmula fotosid kadrilaadast! 
 

1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Espe
8 aastat tagasi

Looking Good Oliver! I was hoping you would leave that stone wall that is next to the door as a fueatre, but then I realised it probably gets to cold to have that- but I like that you are leaving the old wooden beams. They are beautiful.