Perearstid saavad rohkem uuringuid teha

Lehte Ilves

lehte@le.ee

Perearstid saavad tulevast aastast määrata kindlustatud isikutele senisest enam uuringuid, sest sotsiaalminister tõstis uuringufondi üldist taset kõigile perearstidele 2%, teatas sotsiaalministeeriumi pressiesindaja Helena Nõmmik.
    
„Peale selle tekitatakse juurde uuringufondi kolmas tase, mis on kõige kõrgem ja mida hakkavad saama perearstid, kes on saavutanud eelmisel aastal perearstide kvaliteedisüsteemis positiivse tulemuse,” ütles sotsiaalminister Hanno Pevkur.
    
2012 kehtima hakkavad uuringufondi protsendid on 29% perearstidele, kes ei ole liitunud kvaliteedisüsteemiga; 34% neile, kes on liitunud ja 37% neile, kes on liitumise kõrval saavutanud ka hea tulemuse.
    
Kolmanda taseme lisamise eesmärk on suurendada kvaliteedisüsteemiga liitumise kõrval ka motivatsiooni jälgida patsiente hoolikalt.
  
Tänavu 1. detsembrist jõustub perearstidele üle lepingumahu osutatud teenuse eest tasumine koefitsiendiga 0,3.  See aitab vähendada perearstide rahalist riski juhul, kui tellitud uuringute maht ületab uuringufondi.
    
Veel muudeti HIVi määramine eraldi teenuseks. See aitab kokku hoida tervishoiuteenuse osutajate laborite tööaega, sest kaob vajadus pidada eraldi arvestust ja edastada andmeid referentslaborile.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments