Haapsalu raamatukogu sai projektori soetamiseks 3000 eurot

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kultuuriminister Rein Lang allkirjastas täna käskkirja, millega ministeerium eraldab programmist „Kino tuleb tagasi“ üle 18 000 euro väikelinnakinodele tehniliste vahendite soetamiseks.

Teiste hulgas saab raha, täpsemalt 2996 eurot, videoprojektori ostmiseks Lääne maakonna keskraamatukogu.

"See on tõesti suurepärane," ütles raamatukogu direktor Ilme Sepp raha eraldamise otsuse kohta. 

Sepa sõnul esitas ta taotluse projektori ostmiseks pärast seda, kui lastele ei saanud koolivaheajal filmiürituste sarja „Kutsu-Juku“ raames raamatukogu ruumides filmi näidata, kuna linnas ei olnud vaba videoprojektorit, mida rentida. "Lapsed vaatasid siis filmi lasteraamatukogus televiisorist," ütles Ilme Sepp.

"Peale selle on tehnika rentimine kallis ja ka riskantne ettevõtmine," rõhutas Sepp oma aparatuuri vajalikkust.

Lisaks sellele, et uut projektorit saab kasutada erinevatel üritustel, peaksid rõõmustama ka iga päev raamatukogus käijad. "Meil on ju filmid plaatidel ja VHSidel, mida me välja laenutada ei või − aga neid saab nüüd kohapeal vaadata," rõõmustas Sepp. 

Direktor ütles, et projektor ostetakse kohe, kui võimalik. Talvisel koolivaheajal ootavad lapsi "Kutsu-Juku" sarjas uued üritused, kus projektorit juba vajatakse.

„Kino tuleb tagasi“ on kultuuriministeeriumi programm, millest toetatakse kinode taasavamist, kinoseadmete soetamist, paigaldamist ja häälestamist ning selleks vajalike elektri- ja ehitus-remonttööde teostamist ja ka kinoseadmete remontimist ja tagavaraosade hankimist. Programmi peatähelepanu on väikelinnade, maa- ja art-house-tüüpi kinode heliseadmete ja ekraanide uuendamisel ning filmiprojektorite tagavaraosade hankimise vajadusel.

Lisaks Haapsalu raamatukogule eraldati seekord 10 000 eurot Kuressaare teatrikinole tehniliste vahendite soetamiseks ja 5300 eurot Rakvere teatrikinole videoprojektori muretsemiseks.

 

 

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments