10. november: Midagi tähtsat võib sündida

Küljendaja

konnakulles@gmail.com

Viimati sõnastati Eesti riiklik kultuuripoliitika 1998. aastal kultuuriminister Jaak Alliku ajal. Viimased 13 aastat on seda kas järgitud või eiratud ja vahel päris unustatud.

Riigikontrolör süüdistas eelmist kultuuriministrit Laine Jänest tõsiselt selles, et Eestil tänapäeval peaaegu puudub terviklik kultuuripoliitika. Seepärast on kultuuri rahastamine kaootiline ja ebaefektiivne.

Kultuuripoliitikast ja selle puudumisest tõusis avalikkuses arutelu, mille üks tulem oli Eesti Kultuuri Koda. Kultuurikoda aitab tuua loomeinimesed omaette tsunftidest kokku ja see on eeldus, et saaks sündida kultuurirahvale sobiv ja ajakohane uus kultuuripoliitika.

Haapsalu foorumil, kuhu on oodatud üle 200 osavõtja ja mille esinejate nimekiri üksi võtab jalust nõrgaks, püütaksegi kokku leppida teemades, millele edaspidi lahendusi otsida. Siin pannakse Eesti uuele kultuuripoliitikale alus.

Tarmo Õuemaa

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments