Politsei soovitab talverehve enne miinuskraade

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Politsei soovitab talverehvid alla panna siis, kui õhutemperatuur jääb püsivalt viie soojakraadi juurde. Musta jää ja libeduse ohuga tuleb aga arvestada juba täna, mistõttu on aeg kohandada sõiduvõtted vastavaks.

„Suverehvi koostis muutub temperatuuri langedes üha jäigemaks ning viie soojakraadi juures ja alla selle ei haaku rehvimuster asfaldikonarustega enam nii hästi kui suvel,“ selgitas PPA korrakaitsepolitseiosakonna liiklusüksuse vanemkomissar Raul Sihver. Seetõttu ei maksa tema sõnul rehvivahetusega oodata esimese jäite või lumeni, vaid ohutuse huvides tuleb see ette võtta varem.

Vanemkomissar hoiatab, et öökülmade korral on "musta jää" oht kõige suurem sildadel ja metsavahelistel teedel ning seda eelkõige öötundidel ja varahommikuti. Kõrvaltänavatel põhjustavad libedust mahalangenud märjad lehed. „On paras aeg hakata end harjutama talviste sõiduvõtetega, mis tähendab suurema pikivahe hoidmist, järskudest ja hoogsatest manöövritest hoidumist ning teeoludele vastava sõidukiiruse valikut,“ sõnas ta.

Talveperioodil on kasulik jälgida infot teeolude kohta Maanteeameti kodulehel või küsida seda lühinumbrilt 1510. Pikemaid sõite või mitmepäevaseid reise planeerides tuleks juba täna arvesse võtta, et ilmaolud võivad sihtkohas või tagasisõitu alustades olla tunduvalt muutunud.

Naastrehve on lubatud Eestis kasutada 15. oktoobrist kui 31. märtsini. Talverehvid on kohustuslikud 1. detsembrist 1. märtsini.

Eelmisel aastal üllatas lumesadu autojuhte juba 22. oktoobril.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments