0

Maaelutoetuste väljamaksmine jätkub

Lehte Ilves

Lehte Ilves

lehte@le.ee

Struktuurivahendite väljamaksete ajutine peatamine ei puuduta Eesti põllumajandus- ja kalandussektorit, teatas põllumajandusministeeriumi avalikkussuhete osakonna asejuhataja Indrek Kuus.
    
„Maaelutoetuste maksmine käib edasi ja kõik väljamaksed toimuvad vastavalt senitehtud plaanidele,” vahendas Kuus põllumajandusminister Helir–Valdor Seederit.  
    
Euroopa põllumajanduse tagatisfond, Maaelu arengu Euroopa põllumajandusfond ja Euroopa kalandusfond on täiesti eraldiseisvad fondid. Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet (PRIA) on juba liitumiseelsel ajal akrediteeritud ja vastab Euroopa Liidu poolt kehtestatud nõuetele.
    
Rahandusministeerium hakkab makseasutuse auditi soovituste kohaselt pöörama suuremat tähelepanu euroraha jagavate ministeeriumide kontrollimisele. Kontrollisüsteemide täiendamiseni on struktuurivahendite väljamaksed Eestile ajutiselt peatatud, teatas rahandusministeerium eile.

Alustatud projekte ja uute projektide taotlemist maksete peatamine ei puuduta, nende rahastamine jätkub.     
    
Eestile on aastaiks 2007–2013 struktuuritoetusi ette nähtud 3,4 miljardit eurot, septembri lõpu seisuga oli heakskiidetud projekte 2,8 miljardi euro ulatuses (82%). Keskmiselt makstakse Eestis kuus välja 37 miljoni euro ulatuses struktuurivahendeid, teatas Mailin Aasmäe rahandusministeeriumi avalikkussuhete osakonnast.
 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz