Haapsalu kinnisvaraturg jäi septembris unisemaks

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Haapsalu korteriomandite tehinguhinnad langesid eelmise kuuga võrreldes 15 protsenti, kalleim tehing oli 25 000 eurot.

"Kui eelnevad paar kuud olid Läänemaa kinnisvaraturul aktiivsemad, siis septembris muutus turg taas loiumaks. Toimusid vaid üksikud tehingud, ehkki kuu viimane nädal on ostuhuviliste aktiivsuse järgi näidanud taas elavnemise märke," kommenteeris Pindi Kinnisvara/ERI Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman.

Jätkuvalt annavad Haapsalus tooni tehingud ilma pangalaenu võtmata, märkis ta.

Põhiliste kinnisvaraturu septembrikuu märksõnadena tõi Sooman muuhulgas välja suuremad pankade aktiivsust  eluasemelaenude väljastamisel, pakkumiste arvu vähenemise, kuna paljud pered loobuvad koduvahetusest ning et väikelinnades on tekkinud uuesti laenuvõimeline klientuur, mistõttu ostetakse ka keskmisest kallimaid varasid.
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments