Läänemaa poisid läksid aega teenima

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Sel nädalal läks ajateenistusse 24 Läänemaalt pärit noormeest.
 
Läänlased läksid teenima Tallinna Vahipataljoni, teatas kaitseressursside ameti pressiesindaja Ele Rõigas. Kokku on nüüd ajateenistuses 56 Läänemaa noormeest.
 
"Kutsututest jättis seekord ajateenistusse ilmumata kolm kutsealust," ütles Rõigas. Ajateenistusse ilmumise kohustuse eirajaid ähvardab  rahatrahv kuni 1200 eurot või arest.
 
Ajateenistusse kutsutakse eel- ja põhikutsumiste käigus kolm korda aastas. Jaanuaris ja juulis teenistusse kutsutud teenivad reeglina 11 kuud (neist koolitatakse teenistuse käigus jaoülemad ja autojuhid) ning oktoobris kutsutakse 8 kuuks ajateenistusse reakoosseis. 
 
"Kaitseressursside Ameti arstlike komisjonide poolt tehtud tegevteenistuskõlblikkuse otsuste alusel saab öelda, et Läänemaalt pärit noormeeste terivslik seisund on veidi parem Eesti keskmisest," ütles Rõigas.
 
Eesti peale kokku asus sel nädalal oma riigi kaitsmist õppima üle 1200 noore. 
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments