Vargusi on vähem, roolijoodikuid rohkem

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kuritegevuse langus jätkub, kaheksa kuuga on toime pandud 124 kuritegu vähem kui mullu sama ajaga.

„Vargused, roolijoodikud, vägivald lähisuhete pinnalt,” nimetas kohalik politseijuht Margus Kaldma peamisi kuritegusid.

Enim varastatakse metalli, täpsustas Kaldma. Enamasti on tegemist n–ö gastrolööridega Harjumaalt, paljusid on varem karistatud narkosüütegude eest. Narkosõltuvue pärast vajavad nad ka kogu aeg raha.

Kõige turvalisemad vallad on Nõva, kus tänavu on toime pandud vaid üks kuritegu, ja Vormsi, kus on olnud kaks kuritegu, mõlemad ka avastatud.

Väärtegude kohta ütles Kaldma, et roolijoodikute ja lubadeta juhtimise hulk on kasvanud, aga kõik muu on vähenenud. Väärtegusid on tänavu registreeritud üle 700 vähem kui mullu samal ajal.

Liikluse poolest on Läänemaa üks väheseid maakondi, kus ei ole olnud ühtki surmaga lõppenud liiklusõnnetust.

Marjulised ja seenelised on tänavu politsei eelarvet säästnud, suuri otsimisoperatsioone ei ole vaja läinud.

Kaldma kiitis reservpäästerühma, kes „on juba enne kohal, kui neid kutsuda jõuame”.

Purjus alaealisi on politseile varasemast vähem vahele jäänud. Kas osa alkoholi tarbivaid alaealisi on vahepeal täiskasvanuks saanud ja uusi tuleb vähem peale või juuakse rohkem ruumides, pakkus Kaldma mõnda võimalikku seletust.

Alaealisi suitsetajaid on politsei tabanud rohkem kui mullu — 196 mulluse 153 vastu. Suure osa kasvust andis Noarootsi, kuhu politsei tegi aasta alguses jääteed mööda mõne reidi.

Et bensiinihind kallineb, aga politsei eelarve ei kasva, peame väga jälgima, kuhu sõidame, ütles Kaldma. Seetõttu näebki politseid peamiselt Haapsalus ja Ridala vallas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments