Politsei: Sügisese ilmega liikluspilt nõuab ettevaatlikkust

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Seoses valge aja vähenemisega ning vihmasadude ja langevate lehtedega tuletab politsei meelde, et nii jalakäijatel kui ka autojuhtidel on aeg oma liikluskäitumine vastavaks kohandada.

PPA korrakaitsepolitseiosakonna komissar Riho Tänak ütleb, et sügisilmade saabudes peavad oma liikluskäitumist muutma kõik liiklejaid.

„Jalakäijatele tähendavad pimedad hommikud ja õhtud eelkõige seda, et tuleb end liigeldes võimalikult nähtavaks teha ja kindlasti riietele helkur kinnitada. Uus liiklusseadus kohustab pimedal ajal helkurit kandma sõltumata sellest, kas kõnnitakse valgustatud või valgustamata teel,“ tuletas Tänak meelde.

Autojuhtidele on komissari peamine hoiatus seotud nähtavusega. „Vihmamärg klaas, porised tuled, kulunud kojamehed ning teiste sõidukite tuledest tekkinud pimestatus muudab sõidukijuhi nähtavuse nullilähedaseks. Nii on sügiseti auto hooldusel mõistlik puhastada sõiduki klaasid ja tuled ning vahetada klaasipuhastajaid. Samuti on aeg kontrollida üle suveks seisma jäänud talverehvide seisukord ja need vajadusel uuendada. Arvestama peab, et talverehvi jääksügavus peab olema vähemalt 3 mm,“ rääkis ta.

Tänaku sõnul tähendab sügis kõigile juhtidele ka korrektuure sõiduvõtetes. „Kaherattalistel liiklejatel ja ka auto- ning suuremate sõidukite juhtidel tuleb lisaks kehvemale nähtavusele arvestada ka võimalikust libedusest tingitud pikema pidurdusmaaga. Kaugel ei ole ka esimesed öökülmad, mistõttu tuleb meeles pidada silmale märkamatu, kuid ohtlikult libeda musta jää tekkimise võimalust,“ ütles Tänak.

Ka liiklusjärelevalves pöörab politsei lähikuudel suuremat tähelepanu sõiduki tehnoseisundile nii tulede, klaaside kui rehvide osas. Samuti jälgitakse hoolikamalt jalakäija helkuri kasutamist ning jalgrataste tehnilist seisukorda ja valgustusseadmete kasutamist.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments