Seitse Haapsalu teed saab uue nime

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Haapsalu linnavolikogu peab homme otsustama seitsmele Haapsalus asuvale teele nime andmise üle. Seitsmest teest üks asub Valgeväljal, kuus Paralepas.

Linnavalitsuse maakorraldusosakonna juhataja Anu Ulm ütles, et teedele nime andmine on seotud maanteeameti ja Riigimetsa Majandamise Keskuse sooviga kanda need teed teederegistrisse.

Ulm lisas, et kuna nende teede ääres elamuid pole, siis aadresse seal ei seata.

Mitmele teele nime valides on linn lähtunud sellest, et sama tee kulgeb ka Ridala valla territooriumil ja seal on neile juba nimi antud. Nii on see näiteks Paralepas Ungru teelt metsas oleva majakani viiva Majaka tee ja Ungru teelt terviserajani kulgeva Ungru põigu puhul, samuti Lihula maanteelt Espre külla viiva Valgevälja—Espre tee puhul.

Paralepa metsas hakkab Rannametsa tee nime kandma kuue kilomeetri pikkune Ranna teelt alguse saav ring, mida armastavad kasutada tervisesportlased.

Rannametsa põigu nime hakkab kandma üks metsasihtidest, mis seda ringteed poolitab.
Teised sarnased sihid saavad nimeks Okka tee ja Skaudi tee.

Okka tee nimi on inspireeritud sellest, enamik tervisesportlaste poolt kasutatavatest radadest on pinnaserajad, mida katavad männiokkad.

Skaudi tee on aga saanud nime koha järgi, kus 1936. aastal toimus Skautide Eesti II suurlaager, millest võtsid osa skaudid ja gaidid tervest Euroopast.

Nime saavate teede asukohta näeb kaardilt

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments