Katamaraanilt kukkunud mees jäi merehätta

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Eile Väinamerel peetud Haapsalu jahtklubi hooajalõpuvõistlusel läks üks katamaraan ümber nii õnnetult, et üks kahest meeskonnaliikmest pidi ujuma enda päästmiseks Hobulaiule.

"Võistlustel läks ümber  katamaraan, mille pardal oli kaks võistkonnaliiget," kirjeldas juhtunud Lääne-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Sirle Matt. "Üks sai katamaraanile tagasi, teine jäi aga  maha ja ujus Hobulaiu poole."

"Päästeoperatsioonis osalesid nii päästjad, piirivalve kui ka politsei. Päästjate laev läks kõigepealt Hobulaiule, inimene oli ise sinna ujunud, ja ta saadeti piirivalvekaatriga kaldale. Päästepaat läks teist katamaraanisõitjat aitama, aga tema ja katamaraan olid juba randa jõudnud," rääkis Sirle Matt.

Võstluste korraldaja Haapsalu jahtklubi esindaja Henry Viiret ütles, et vahejuhtum leidis aset Hobulaiu lõunapoolse otsa lähedal, kui alus oli teel Rohukülast Vormsi poole.

"Katamaraanid käivadki ümber. Eile käisid ka. See on, nagu öelda — surfar kukkus vette," selgitas Viiret. "Eile tekkis probleem sellest, et üks mees ei jõudnud eest ära liikuvale katamaraanile enam järele. Siis ta valis lähima ranna ja ujus Hobulaiu poole."

Kuna mõlemad katamaraanisõitjad olid kuivaülikonnas, siis külmumis- või suurt uppumisohtu ei olnud. "Telefonidki olid neil veekindlates kottides kaasas. See, kes katamaraanist mere peale jäi, pidas päästjatega ju ühendust," lisas Viiret.

Üldse osales Haapsalu jahtklubi hooajalõpu võistlusel kuus katamaraani, neist kolm võistles. "Kuna ühega võistlejaist juhtus õnnetus ja teine jäi päästma, jõudis finišisse vaid üks katamaraan," ütles Viiret.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Endo
12 aastat tagasi

Eks see rohkem kivi päästeameti pressiesindaja kapsaaeda kes suurt ei teadnud mis tegelikult toimus ja hiljem oli juba imelik teist juttu ajada – nagu ka teiste poolte esindajatel.Ja keda see enam huvitab.Tähtsaim on see,et kõik läks hästi ning mees leiti veest üles.

Peeter
12 aastat tagasi

Pole siis mõtet kirjutada kui ei teata kuidas asjad tegelikult olid.

Tarmo
12 aastat tagasi

Mis salapärased vihjed! Tundub, et te teate, kuidas see asi täpselt oli. Pange siis siia kommentaaridesse kirja, milleks keerutada.

Tore
12 aastat tagasi

Uurige ka teistest ametlikest allikatest. Näiteks lõigus “Päästjate laev läks kõigepealt Hobulaiule, inimene oli ise sinna ujunud,” ja “ta saadeti piirivalvekaatriga kaldale.” “Päästepaat läks teist katamaraanisõitjat aitama,”

Tore
12 aastat tagasi

Tore jutt aga natuke valed faktid

Tarmo
12 aastat tagasi
Reply to  Tore

Aga täpsustage, mis vale on. Mina saan kirjutada seda, mida mulle räägitakse.