Haapsalus saab toitu annetada

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Laupäeval ja pühapäeval saab Haapsalu Rimis Toidupanga heategevuskampaania raames annetada toidukaupa vähekindlustatud ja lasterikaste perede heaks.

Annetamine käib nii, et Rimist toidukaupa ostes ostab inimene ka midagi, mille paneb Toidupanga kaubakärusse.

Haapsalu Rimis on nädalavahetusel väljas kolm Toidupanga märgisega kaubakäru, kuhu saab panna toidukaupa, korvide juures ja poes teavitavad annetuskampaaniast rahvast plakatid ja abistavad vabatahtlikud, rääkis kampaania Haapsalu koordinaator Terje Vihur.

Vabatahtlikud jagavad ka flaiereid, kus on kirjas, missugune toidukaup on eriti oodatud. „Mida meilt kogu aeg oodatakse ja mis on otsas, on õli, suhkur, pudruhelbed, konservid, pastatooted, miks mitte ka kommid,” loetles Vihur.

Annetada ei maksa kaupa, mis on ületanud realiseerimistähtaja. Toidukaupa saab annetada mõlemal päeval kell 12–18.

Korvi võib panna ka leiba–saia, mille toimetab Toidupank kohe abivajajateni. Müümata jäänud leiva–saia annetab päeva lõpus Toidupangale ka Rimi.

Annetuskampaaniat aitab Haapsalus läbi neli–viis juba registreerunud vabatahtlikku, aga registreerimata soovijad on teretulnud. „Võib kohale tulla ja pakkuda abi või mulle helistada numbril 555 10 135,” ütles Terje Vihur.

Toidupank korraldab nädalavahetusel annetuskampaania kokku 12 Rimis üle Eesti.

Toidupanga tegevjuhi Piet Boerefijni hinnangul on viimastel aastatel toimetulekuraskustes perede elu–olu halvendanud kiire toiduhindade tõus ja reaalpalga langus 11 kvartalit järjest.

Toidupanga asutasid 2010. aasta märtsis Eesti–Hollandi heategevusfond Päikeselill ja Swedbank. Tegevust toetab Avatud Eesti Fond.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
maafalda
12 aastat tagasi

Aga milleks toitu annetada? Refi ja irl-i juhtimisel ju kõik nii hästi! Ega me ju Aafrika näljahädalised pole? Või mis parempoolsed???