Tõnis Mägi avab nostalgiapäevad

Andrus Karnau

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Tänavused nostalgiapäevad avatakse täna kell 19 Haapsalu kultuurikeskuse ees. Seejärel kell 19.30 astub suures saalis publiku ette Tõnis Mägi ehk Mäks, nagu arvatavasti iga eestimaalane oma ühte suurimat ja huvitavamat lauljat teab ning nimetab.

Tõnis Mägi ise ei ela sugugi minevikus ega soojenda ennast nostalgiliste meenutustega. Rahutu ja otsiva loojana on ta oma elu jooksul teinud järske ning ootamatuid kannapöördeid, et leida uusi teid. Mägi ise arvab, et ta on elanud vähemalt neli erinevat elu.

Aastate jooksul antud lugematul arvul usutlustes on ta näiteks välja pakkunud, et oma eelmises elus oli ta tantsijanna varietees. Lapsena tahtis saada aga tuletõrjujaks.

Kui süüvida tema loomingusse, siis võibki selles näha tuletõrjujat. Kasvavat pinget ja ängi meie elus on Mägi püüdnud lahendada oma lauludega. Lootus ja usk, mis neist üles kerkib, on aga leegina puudutanud paljusid.

Kas see kõik on ikka nii või teisiti ja teistelegi huvitavatele küsimustele saab publik arvatavasti vastuse vestlusest, mida koos lauljaga veab Aivo Paljasmaa.

Pärast väikest vaheaega järgneb kontsert, kus Tõnis Mägi esitab paremikku oma viimase ja ka veidi varajasema aja loomingust.

Aivo Paljasmaa

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz