Kaabeltelevisiooni kliendid saavad digiboksi tasuta

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee


Tõenäoliselt aasta jooksul kaob analoogtelevisioon ka kaabel–TV klientide teleritest, kuid inimestele see midagi maksma ei lähe.

Kui mullu kadus võimalus vaadata analoog–TVd oma antenniga, tähendas see inimestele kas digiboksi, satelliidiantenni või halvemal juhul isegi uue teleri ostu.

„Hea uudis on see, et nüüd ei pea inimesed tõesti mingeid kulutusi tegema,” ütles Eesti digitaaltelevisioonile ülemineku valitsuskomisjoni juht Jüri Pihel (pildil). „Selleks on küll vaja digiboksi, aga kõik suured, nii Starman, STV kui ka teil Haapsalus aktiivne Telset on lubanud, et muretsevad selle ise.”

Piheli sõnul on kaabeltelefirmad lubanud tasuta digibokse ka teisele või kasvõi kolmandale vaatamiskohale majapidamises.

Kaabeltevisiooni digitaliseerumise plussid vaatajale on näiteks elektrooniline saatekava, valitavad subtiitrid, keelte valik, lapselukk jne.

Kaabeltelevisioon on praegu pooltes Eesti kodudes. Elioni kaudu vaatab telerit 20%, satelliit–TVd 7%, digiboksi kaudu tasuta 14% ja digiboksi kaudu tasulisi kanaleid 11% telekodudest.

„Neljapäeval tutvustasime, mida üleminek kaasa toob. Nüüd ootame, et vastav eelnõu läheks parlamenti ja seal vastu võetaks. Spetsialistide soovitusel võiks üleminekuaeg kesta ühe aasta. Kui parlament seaduse sel sügisel vastu võtab, siis umbes aasta pärast võiks kogu kaabel–TV Eestis olla digitaalne,” ütles Jüri Pihel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments