Eesti rahvuskultuuri fondi Läänemaa allfondid ootavad taotlusi

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee


Sihtasutus Eesti Rahvuskultuuri Fond võtab vastu taotlusi 2012. aasta stipendiumideks ja kultuuriprojektide rahastamiseks. Stipendiume ja toetusi jagatakse 136st Eesti Rahvuskultuuri Fondi allfondist. Läänemaa haridus– ja kultuurielu toetavad kaks nimelised allfondi — Hilda Koldof–Simmi mälestusfond ja Kebina talu naispere fond, teatas fondi vastutav sekretär Maarika Vellomäe.

Hilda Koldof–Simmi mälestusfond on asutatud 2005. aastal Lily Kocinsi poolt tädi Hilda Koldof-Simmi (1911–2005) mälestuseks. Hilda Koldof–Simmi mälestusfond toetab Kõmsi Lasteaed–algkooli ja EELK Hanila Pauluse koguduse tegevust. Kõmsi lasteaed–algkooli tegevuse toetamisel eelistab annetaja maalaste silmaringi laiendamist — iga–aastaseid ekskursioone või õppesõite jms.

Kebina talu naispere fond on asutatud 2004. aastal Lily Kocinsi poolt oma kodutalu ja perekonna mälestuseks. Kebina talu naispere fond toetab Lihula Gümnaasiumi lõpetanud noori haridustee jätkamisel, kusjuures eelistatud on Hanila vallast pärit noored. Halduskogu on neljaliikmeline: Merit Kiirats, Arno Peksar, Peep Susi, Hilje Tammaru.

Jagamise info, allfondide nimekirja ning taotluse ankeedid leiate Sihtasutuse Eesti Rahvuskultuuri Fond koduleheküljel. Taotluste vastuvõtt lõpeb laupäeval, 15. oktoobril 2011 kell 16.00. “Selleks ajaks peavad sihtasutuse büroos kohal olema ka posti teel saadetud taotlused. Faksil saadetud ja hilinenud või ilma ankeedita esitatud taotlused jäävad sisulise läbivaatamiseta,” hoiatas Vellomäe.

Igalt taotlejalt võetakse vastu ainult üks taotlus. Eelmisel aastal stipendiumi saanud üksikisik ei saa esitada taotlust järgmiseks aastaks. Ei toetata osa- ja äriühinguid ning mittetulundusühinguid ja sihtasutusi, kes pole kantud tulumaksusoodustusega mittetulundusühingute ja sihtasutuste nimekirja.

Jagamise tulemuste kohta avaldatakse informatsioon ajakirjanduses ja fondi koduleheküljel ning toetuse saajale saadetakse vastav kirjalik teade. Toetuse saajaga sõlmib sihtasutus lepingu, millega toetuse saaja kohustub talle eraldatud toetust kasutama vastavalt taotluses esitatud eesmärkidele. Sihtasutusele jääb õigus toetuse osaliseks või täielikuks tagasinõudmiseks, kui selgub selle mittesihipärane kasutamine.

Taotlused tuleb esitada Sihtasutuse Eesti Rahvuskultuuri Fond aadressil: A. Weizenbergi 20A-13 (III korrus), 10150 Tallinn.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments