Vaba Isamaalise Kodaniku üks asutajaid on Andres Ammas

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Haapsalu gümnaasiumi direktori ameti suve hakul maha pannud Andres Ammas on ühenduse Vaba Isamaaline Kodanik üks kolmest asutajast ja juhatuse liikmest.

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) ühe tiiva esindajate ühingu Vaba Isamaaline Kodanik juhatusse kuuluvad peale Ammase veel Helir–Valdor Seederi endine nõunik, politoloogi haridusega Külliki Kübarsepp ning Tõnis Lukase endine nõunik haridusministeeriumi päevilt Toomas Kalmus.

Paarikümne lihtliikme seas on IRLi ka aseesimees Tõnis Lukas ja Aimar Altosaar.

„Algatus on tulnud küll praeguste ja endiste IRLi liikmete poolt, ent asja mõte on laiem: luua erakondade ülene ja laiema kandepinnaga ühendus neile, kes Eesti pärast muretsevad,” selgitas Andres Ammas Lääne Elule mittetulundusühingu loomise tagamaid.

Ammase sõnul on Eesti kõigis erakondades liikmeid, kes ei tunne end hästi ega plaksuta oma erakonna populistlike valimisloosungite peale.

„Kümneid kordi rohkem on inimesi, kes ei soovi parteistuda, aga näevad, mis on praegu valesti,” ütles Ammas.

Ammas toonitas, et Vaba Isamaaline Kodanik ei ole seesama mis kunagine Isamaaliit. Küll aga peaksid need isamaaliitlased, kellele on praeguses erakonnas midagi olulist kadunud, leidma MTÜs mõttekaaslust ja uut hingejõudu maailma parandamise lõppematus töös kaasa lüüa.

Kuigi tänane Postimees ei välista, et MTÜst võib kujuneda uus erakond või valimisliit, ütles Ammas, et uuest parteist on asi kaugel.
„Kas MTÜ jääb mõttekojaks või sekkub kunagi päevapoliitikasse, otsustavad MTÜ liikmed edaspidi,” kinnitas Ammas. „Kindlasti ei tule massilist värbamist ega ole eesmärk paisutada MTÜ kiiresti tuhande liikmeni.”

Ammas pidas tähtsaks mõttevahetuse edendamist arutelude, seminaride, koolituste ja artiklite kaudu.
„Meie MTÜ pole siin ju kaugeltki üksi: Vaba Isamaalise Kodaniku valmiva manifesti mõtted kõlavad minu meelest samas helistikus esmaspäeval avalikustatud inimarengu aruande seisukohtadega,” ütles Ammas.
Ühendusega liitumiseks on vaja kahe liikme soovitust. Ühendus registreeriti äriregistris 11. augustil.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
pankrotiaferistid
12 aastat tagasi

nii meenutab see tegevus riiulifirmade pankrotimeistreid

K.Silde
12 aastat tagasi

Vist olen loll aga need “vanad kalad” on juba ammu ennast täis lasknud. Milleks panna jalga puhtad püksid kui põieprobleem on ravimata?

juku
12 aastat tagasi

Hmm jalle natsistlik organisatsioon?=)

torumees
12 aastat tagasi

Võtke Mart ka punti ja oletegi jälle kaelani s… sees.

ikaldus
12 aastat tagasi

No tore on. Põliseestlased kerkisid siin vahepeal eetrisse. Nüüd on vanadel kommaritel ja muusikaõpetajatest komsomolisekretariaadil vaja ennast rahva päästjatena reserveerima hakata ja kiiresti vaja sama idee välja käia kuid teise MTÜ alt. Mujal maailmas nimetatakse seda intellektuaalse kapitali varguseks, aga ekskommaritele on kujunenud sellest igapäevase elu osa, nii et tähelegi ei pane. Tänu teile ongi meie riigist kujunenud peedist pesumasinatrummel mitte riik. Nende meeste teostuses on selline abi nagu uppujale sangpommi andmine eesmärgiks on piinad võimalikult kiiresti lõpetada. Kui seda uut hingamist pole ligi 20 aasta jooksul realiseerida suudetud siis oleks naiivne loota et seekord peaks teisiti minema.

raivo orgusaar
12 aastat tagasi
Reply to  ikaldus

Õige tähelepanek, sest just nüüd, kui nende “isamaalaste” Eestimaa mahamüümise plaan kursilt kõrvale hakkas kalduma ja kogu praeguse poliitilise eliidi jalgealune ettenägematu finantskatastroofi tõttu kõikuma on hakanud ning rahvas nende poolt korraldatavast poliitilisest pettusest aru on hakanud saama, on paljud rahvast aastakümneid nöörinud poliitikud hakanud suure masskommvahendite reklaami saatel justkui”rahva poolele” üle tulema. Ärge uskuge neid libarahvuslasi ja šaakaleid, kes alati just nende saba all konutavad, kus neile hetkel kasulikum on, sest nende ainus eesmärk ongi rahva uutel alustel lollitamine ja oma raudses haardes edasi hoidmine, püüdes seejuures aga elimineerida tõelisi Eestimaa eest seisvaid rahvuslikke jõude. Olgem valvsad selliste jätiste… Loe rohkem »