Keskkonnainspektsioon sai õiguse kriminaalasju menetleda

Lehte Ilves

Lehte Ilves

lehte@le.ee

Keskkonnainspektsioon muutus 1. septembrist kohtueelse uurimise asutuseks, kes võib algusest lõpuni menetleda oma valdkonna kriminaalasju.

„Meie menetleda jäävad suured looduskahjud, nagu näiteks õlireostus,” selgitas inspektsiooni Läänemaa büroo juhataja Tõnis Ulm. „Metsavargused jäävad politseile.”

Suurt koormust see kaheksa töötajaga Läänema osakonnale kaasa ei too, sest kriminaalasja mõõtu rikkumisi juhtub harva. Kui 2002 oli tervel inspektsioonil 200–300 peamiselt metsaga seotud kuritegu aastas, siis nüüd on neid vaid 20–30.

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz