Kevad toob Pullapää metsa prügi

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Foto: Malle-Liisa Raigla

Mullu puhtaks tehtud Pullapää metsaalustesse on hakanud kevade saabudes taas tekkima prügihunnikud.

Keskkonnainspektsiooni Läänemaa büroo juht Jaanus Müür avastas prügihunnikud Pullapää metsast kunagise raketibaasi lähistelt, sinna oli veetud rehve ja prügikotte. „Tundub, nagu oleks garaaži koristatud ja ülejäägid metsa toodud,” ütles Müür. Et prügikottides leidus ka olmeprügi, tegid keskkonnainspektorid kindlaks, et prügi on metsa veetud aprilli algul.

Müüri sõnul on prügi hulgast leitud ka üht-teist sellist, mis viitab, et see võib olla metsa sattunud Haapsalust Kastani tänava kandist. Ta lisas, et ühel varasemal ülekuulamisel olla üks seal piirkonnas elav inimene ka öelnud, et Kastani kandis, peamiselt venekeelse elanikkonna seas levibki soovitus viia prügi Pullapää metsa alla.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
23 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu toomas
3 aastat tagasi

Ei saa teatud kohtades üles panna kaameraid sest siis pole enam “Teeme ära”
vaja ! Mille seljas siis edasi ratsutad kui Leninlikku laupäevakut pole võimalik korraldada ! Nii arvan mina kangelaslik laupäevaku veteran aastast 1960.

Agu
3 aastat tagasi

Kas prügimäele ei saa viia siis või? Ma ei saa sellest aru, kas eraisikutelt ei võeta prügi vastu või mismoodi see asi on?

Ko & Roona
3 aastat tagasi
Reply to  Agu

Nn prügimägesid enam ei eksisteeri (v.a isetekkelised muidugi). On jäätmejaamad, kus segaolmejäätmete vastuvõtt tasuline, Pullapääl 150€/tonn.

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  Ko & Roona

Sada kilo siis 15 euri? Ja viivad metsa alla. Täitsa uskumatud rotid.

Arvos
3 aastat tagasi

Paar metsakaamerat üles ja peaks selgemaks saama.

Maakas
3 aastat tagasi

Kevad ei too mingit prügi, küll aga teevad seda mõned idiootidest kahejalgsed.

Ivan Petroiv
3 aastat tagasi

Mitte kevad toob, vaid jobud toovad

Asjakohane
3 aastat tagasi

Olme-, mõõbli- a ehitusremondi jäätmeid tuuakse igale poole, kus pole tunnistajaid, ikka metsa ja loosusesse. Nüüd on asjakohane keskkonnast hoolijatel enam metsas ja looduses liikuda, et prügikrattidel poleks võimalust loodust reostada

roheline
3 aastat tagasi
Reply to  Asjakohane

Täpselt. Kõik laga tuleks kuskile kohe üles anda.

pioneerijuht
3 aastat tagasi

et need nn. looduskaitsjad jooksevad pidevalt peaga vastu puud. Elu on näidanud, et selliseid prügistajaid leidub alati: Tihti paneb imestama, et selle asemel, et prügi mida saab tasuta ära anda , on viidud metsa alla ja nähtud selleks niipalju vaeva. Ettepanek oleks, et TEEME ÄRA raames võiks tekitada omavalitsusega kokkuleppel TASUTA prügi kokkukorjamise kohad, näiteks nädalaks paigutada suured konteinerid, mis tuleks sootuks odavam ja mõistlikum , kui pärast kõikjalt metsaalustest seda sinna veetud prügi kokku korjata ja siis näpuga näidata

Tolmu Ahv
3 aastat tagasi
Reply to  pioneerijuht

Inim (looma) kasvatab ainult trahv. Ja et asi korda saaks ja noored droonilennutajad otsest kasu tooks,peaks iga prügitrahvi pealt 50 euri nendele info eest preemiaks saama. Sest igasugu tööpõlguritest loomuse ja muud looduskaitsjad käratsevad ainult seal,kus meediasse pääsemine kindel on.

Palju
3 aastat tagasi
Reply to  Tolmu Ahv

Koputajale maksaksid

misasja
3 aastat tagasi
Reply to  Palju

Ei peaks võtma asja nii nagu, et kes sellekohast infot annab on koputaja halva maiguga. Ei ole ju, see meie ühine linn ja maa, kui keegi seda reostab, siis see pole koputamine vaid võiks öelda hoopis tubli kodanik, kes sellised välja annab.

pavel morozov
3 aastat tagasi
Reply to  misasja

üksteise peale kaebamine pole lahendus, lahendus on prügi kui tooraine väärtustada ja hakata selle äraandmise eest väärilist tasu maksma, mitte aga sunniviisiliselt tasuta ja veel äraveoeest pealemaksma.enamuse prügi tekitajaid on kaubandus, kes millegi eest ei vastuta.

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  pavel morozov

metsa alla on õigustatud prügi vedamine või? On ikka loogika.

Loogika
3 aastat tagasi
Reply to  Agu

On see, et prügitootja, ehk kaupmees peaks oma mugavuse pakendid ise tasuta tagasi võtma, st. Paneb kaupluse juurde prügikonteinerid

Ahsoo
3 aastat tagasi
Reply to  Loogika

See oleks päris koomiline vaatepilt ja haisev ka. Liiga palju prügi on teie mõtetes.

koomiline
3 aastat tagasi
Reply to  Ahsoo

on , et ma kaupmehe mugavuse pakendi näol poes kinni maksan ja siis saan veel kohustuse see pakend raha eest ära anda ja veel igasugu eriliste nõuetega( pakendi pesemine , sorteerimine jne)

Kodanik
2 aastat tagasi
Reply to  koomiline

Pakendatud asju ei pea ostma, see on tarbija valik.

Kodanik
2 aastat tagasi
Reply to  Loogika

Tootja maksab pakendi kinni, sel põhjusel ongi pakendite äravedu oluliselt odavam kui olmeprügi äravedu. Huvitav kuidas inimestel olmeprügi üldse nii palju tekib, kui prügi peaks sorteerima ja mingeid ulmesummasid ju sorteeritud jäätmete äraveo eest ei võeta.

Ko & Roona
3 aastat tagasi

Mõne rahvuse esindajad peavad Eestit endiselt n.ö mittekodumaaks ehk territooriumiks, mida võib lagastada.

Kohalik
3 aastat tagasi
Reply to  Ko & Roona

Täpselt pihta ja olen isegi kodumaatu isendi kätte saanud koos võsukesega. Selgitad, et jäätmeid loodusesse ei viida ja vastuseks sain: ne ponimaju. Võtsin taskust telefoni ja zvonju polisei, koheselt korjati laga kokku ja tehti kähku vehkat. Ziis oli kohe keel selge…

juss
3 aastat tagasi
Reply to  Ko & Roona

Eestlane lagastab samamoodi! Vähemalt need kolm antsu ja üks kalle, kelle kätte saime olid eestlased siitsamast Haapsalust!