Terviseamet vahetas aegunud maskid välja

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Apteeker Tiiu Vaha meelest ei muutnud omandisuhete reform ravimimüügis mitte midagi, tõi vaid tööd ja kulutusi. Arvo Tarmula
Apteeker Tiiu Vaha. Arvo Tarmula

Pärast Haapsalus tegutseva Nurme apteegi juhatuse liikme Tiiu Vaha avalikku nurinat, et terviseamet on saatnud apteekritele kahel korral aegunud ja kõlbmatuid maske, vahetas terviseamet sel nädalal maskid uute vastu välja.

Vaha sõnul saatis terviseamet ravimiameti kaudu Nurme apteegile esmaspäeval tasuta 450 uut kirurgilist maski, mille aegumistähtaeg on aastal 2023. Vaha lisas, et kolmapäeval saatis Nurme varem saadud kõlbmatud maskid terviseametile tagasi.

Terviseamet jagas apteekidele kahel korral tasuta maske. Nurme apteek sai märtsi alguses 400 maski, mis olid aegunud aastal 2011 ja ka kopitanud. Aprilli alguses saabunud saadetises oli sada maski 2011. aastal aegunud ja ülejäänud 200 maski olid tähistusega FFP1 ehk tavalised tolmumaskid.

Kolme rohupoega Nurme apteegil on 12 töötajat, kes vajaks kuuks ajaks umbes 700 kirurgilist maski.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments