Läänemaal lisandus üks koroonahaige

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Viimasel ööpäeval lisandust Eestis viis positiivset koroonaviirustesti tulemust, neist üks nakatanu elab rahvastikuregistri andmetel Läänemaal.

Rahvastikuregistri andmetel lisandus neli positiivset testi tulemust Tallinnasse (Harju maakonda).

Seni oli Läänemaal positiivse testitulemuse saanud neli inimest, kellest kaks ei ela alaliselt Läänemaal. Kõik neli haigestusid märtsis, aprillis ühtegi uut haigestunut Läänemaal ei lisandunud. Kokku on Läänemaal tehtud 907 koroonatesti.

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 697 COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 testi, millest 5 ehk 0,7 protsenti osutusid positiivseks.

2. mai hommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 74 inimest, neist 7 on juhitaval hingamisel. Tänaseks on haiglast koju saadetud 244 inimest, lõpetatud 256 haigusjuhtu (täpsustuseks – eilsega seisuga oli koju saadetud 240 inimest, lõpetatud 252 haigusjuhtu). Eelmise ööpäeva jooksul suri Pärnu haiglas ravil olnud suri 82aastane mees.

Kokku on koroonaviirus Eestis nõudnud 53 inimese elu.

Eestis on kokku tehtud 54 464 esmast testi, nendest 1 699 ehk 3,1 protsenti on olnud SARS-CoV-2 suhtes positiivsed.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
15 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Just nii.
3 aastat tagasi

Kui inimesel pole kaasuvaid haigusi, siis koroona haigus kulgeb kiiresti ja kergesti. Ei pea üldsegi paanitsema. Nagu tavaline gripp.

Imelik
3 aastat tagasi
Reply to  Just nii.

Tõsi, aga nakatumise ja “tervenemise” tulemina on leitud püsivaid kahjustusi organismis ning fataalse lõpu osa on suurem.

Imelik
3 aastat tagasi
Reply to  Imelik

Lisaks suurem nakatunute hulk.

N59+
3 aastat tagasi

Võibolla oleks aeg inimestel paanitsemine lõpetada. Ilmselgelt ei ole tegu katkuga, ilmselgelelt on Eestis levinud viiruse kergem vorm, mis ei tekita gripist rohkem tüsistusi. Mis mõtet on urgu pugeda ja kõike karta? See teebki immuunsuse nõrgaks ja haigusele vastuvütlikuks. Ning kas selline urus elamine on elu nime väärt?. Kaks aastat tagasi gripilainel oli palju rohkem raskeid haigusjuhtumeid ja surmi, seda ka laste hulgas. Aga keegi ei tulnud selle peale, et elu seisma panna. Praegunel koroonapandeemia on eelkõige meedia (sotsiaalmeedia jne) tegevuse tulem.

juss
3 aastat tagasi
Reply to  N59+

Kui eestlane oleks mõtlemisvõimeline ja teistega arvestav siis jah!

Roheline
3 aastat tagasi
Reply to  N59+

Kulla inimene,gripihooajal ei kehtestata sellist isolatsiooni ka ju! Praegune seis on saavutatud tänu kehtestatud eriolukorrale! Ilmanendeta oleks surnuid tuhandeid !

N59+
3 aastat tagasi
Reply to  Roheline

Millest selline järeldus? Et Itaalias suri palju , kuna viiruse tulemusena tekkis bakteriaalne kopsupõletik, mille ravimisel ilmnes, et rahvas on resistentne antibiootikumidega ravile (Itaalias-Hispaanias saab antibiootikume vabalt apteegist)?. Ega viirus otseselt ei tapnud, vaid tüsistused, nagu gripilgi. Ja ilmselgelt on väga suur osa meie elanikkonnast selle viiruse läbi põdenud ilma sümptomiteta. Nagu Tervuseamet ja valitsus, kes jätkuvalt ootas mingit plahvatust, et kohe-kohe on haiglad silmini rahvast täis…. Kahjuks pole veel statistikat, palju suri ravi kättesaamatuse tõttu muudesse kroonilistesse haigustesse (sest ei olnud koroonat ja ravile ei saanud)?

Roheline
3 aastat tagasi
Reply to  N59+

Küll tuleb uus ja laiem laine-tänu sinusugustele tarkpeadele!

Läänemaal
3 aastat tagasi

läänemaal – miks ei avalikustata kunagi kus Läänemaal, siis teaksid inimesed veel ettevaatlikumad olla, kui on, sest aeg teeb oma töö, me harjume pikapeale kõigega.

Koguaeg on ju nii olnud.
3 aastat tagasi
Reply to  Läänemaal

Kui viiruse kandja leitakse Harjumaal, siis ei täpsustata ka kunagi, et millises piirkonnas Harjumaal. Kui Tallinnas, siis ei täpsustata ka kunagi millises Tallinna osas?

Kesa
3 aastat tagasi
Reply to  Läänemaal

Jüriöö tänaval. Tahad ik ka? Kuradi lollakas

paanikata
3 aastat tagasi
Reply to  Läänemaal

Mis siis muutuks? Ettevaatlik tuleb olla nii ehk naa, kunagi ei ole ette teada, kus viirus võib pesitseda. Paanikat sama pole vaja ja igas paigas viiruset pole ka vaja ette kujutada. Elada peab ka saama ja ettevaatlik tuleb olla, normaalselt ettevaatlik.

Ma
3 aastat tagasi

Kas linnapea on juba seisukoha võtnud?

Juku
3 aastat tagasi
Reply to  Ma

Linnapea mängib Sulliga tennist ja teda sellised pööbli mured ei huvita.

Kübe
3 aastat tagasi
Reply to  Juku

Või on keegi joogi lainel hoopis🤣