30. august: Ratas on liikvel

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Jüri Ratase tulemus näitas, et Keskerakonna kongress andis mandaadi muutusteks. Millised need muutused on, näitab lähitulevik. Nõnda ütleb tänases Lääne Elus Savisaare veendunud poolehoidja, Keskerakonna Läänemaa osakonna eestvedaja Jaanus Karilaid.

Savisaar aga ei näita millegagi välja, kas hääletus teda kuidagi puudutas. Ta ütleb ülbelt, et Ratasele antud häälte arvust ei ole tal midagi õppida, tema on oma õppimised juba õppinud.

Savisaar on oma enesekindlusega jäänud kaunis üksi. Põlvkondade vahetuse möödapääsmatust on hakanud ääri–veeri tunnistama ka kõige ustavamad savisaarlased. Kes aga teeb Savisaarele selgeks, et veel on võimalik väärikalt taanduda? Nii hiilgav strateeg, kui Savisaar ka ei oleks, iseenda väärikat taandumist ta kavandada (vist) ei suuda. Nii paistis tema kongressieelsest raevukast aktiivsusest.

Kui nüüd erakonnas muudatusi ei järgne ja Ratase pooldajaile lootust ei anta, on pereheitmine Keskerakonnas vältimatu. Kui mitte enne, siis vähemalt 2015. aasta parlamendivalimiste eel algab suurem lahkumine. Nii nagu see juhtus Rahvaliiduga. Sotsiaaldemokraadid on juba kutsunud keskerakondlasi üle tulema.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments