Haapsalu tüdrukust saab New Yorgis näitleja

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Haapsalust pärit Kerttu Veske alustas sel nädalal esimese eestlasena näitlejaõpinguid New Yorgi draamakunstide konservatooriumis.

Veske ütles, et juunist juulini käis ta konservatooriumis suvekursustel, kus õpiti näitlemise põhitõdesid. Pärast kursusi olid sisseastumiskatsed, mis tüdruk edukalt läbi tegi. „Õpetajad vaatasid ka kursuste ajal meie arengut ja arvestasid seda katsetel,” lisas ta.

„Mind valdasid ülevoolavad tunded, sest lõpuks antakse mulle võimalus õppida seda, mida olen aastaid teha tahtnud,” kommenteeris Kerttu Veske oma emotsioone pärast tulemuste selgumist. „Kuna ma tean, et see on väga hea kool, siis olen väga rahul.”

Film on see õige

Veske ütles, et oma plaani kooli astuda tutvustas ta ainult perele. „Tundsin, et sõpradele ja tuttavatele rääkides paneksin endale peale lisapinge ja ootuse, mida polnud vaja,” lisas ta. Õpingud näitekoolis kestavad kolm aastat. Esimene on baasaasta, teine filmiaasta ja kolmas teatriaasta. Veske soovib keskenduda filmile, sest talle meeldib filmides loodav maailm. „Paljud õpetajad on soovitanud mul ennast filmimaailmas arendada,” ütles Veske.

Nukuteatri noortestuudios Vesket õpetanud Reeda Toots ütles, et tal on hea meel, et tüdruk näitlemisega edasi läheb, ja arvas, et filmindus võib olla just õige, sest temas on sooja sarmi ning põnev ja vaatama panev nägu. „Ta mängis ka Eestis järjest paljudes sarjades,” lisas Toots.

Haapsalu algkooli tüdruk

Veske ütles, et on alati tahtnud Eestis töötada, kuid kui USAs peaks talle pärast õpinguid tulema väga häid pakkumusi, siis tahab ta neist osa võtta.
„Kodu on väga armas ja raske on siit lahkuda, kõige rohkem jään igatsema väikest õde, peret, sõpru ja Eesti toitu,” ütles Veske.

Kerttu Veske on varem näitlemisega tegelnud Nukuteatri noortestuudios, teinud kaasa mitmel kursusel Eestis ja välismaal, mänginud sarjades „Saladused”, „Ühikarotid” ja „Kättemaksukontor” ning oli peaosatäitja tänavuse HÕFFi avafilmis „Leipzigisse”.

Veske õppis Haapsalu linna algkoolis viienda klassini. Keskkooli lõpetas ta Tallinna reaalkoolis. Seejärel õppis aasta Tallinna ülikoolis eesti filoloogiat ja eelmise õppeaasta Tartu ülikoolis teatriteadust.
New Yorgi konservatooriumi on teiste seas lõpetanud näitlejad Shelley Hennig ja Matthew Fox.

Taavi Eilat

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
trackback
Haapsalust pärit näitlejanna sai rolli Hollywoodi filmis | Lääne Elu

[…] pärit Kerttu Veske sai rolli Warneri Brosi filmistuudio filmis "The Intern", kus peaosi täidavad Robert […]

wpDiscuz